«Το κούρεμα είναι κάτι που είχε προδιαγραφεί εδώ και δύο χρόνια. Για μας ήταν πασίγνωστο. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να τους κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη». Αν δε γίνει αυτό η επόμενη δεκαετία θα είναι τραγική» δήλωσε από τη Λαμία, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης για την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη από την κεντρική επιτροπή του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κούρεμα είναι και χρεοκοπία σχολίασε πως «έτσι καταλήγει η κρίση του καπιταλισμού» ενώ έκανε λόγο για «τσεκούρωμα των δικαιωμάτων του λαού και σε μια μελετημένη ζημιά του κεφαλαίου που θα ανακτήσει τα κέρδη του στις πλάτες και στα λείψανα του λαού».

Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο για τις εκλογές επισημαίνοντας ωστόσο ότι (με τις εκλογές) «επιδιώκουν να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συναίνεσης ενάντια στο λαό». Εμείς, υπογράμμισε «με τις εκλογές επιδιώκουμε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα. Και πρέπει να σας πω πως η πάλη κατά του κουρέματος και των συνεπειών, χωρίς συμπόρευση, συμπαράταξη με το ΚΚΕ δεν γίνεται».