Σφοδρή επίθεση στην πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση από την εκλογή της και μετά εξαπέλυσε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σούλα Μερεντίτη  μιλώντας στο Βήμα 99,5 και στην Εκπομπή "Οι τίτλοι του Σαββατοκύριακου".

Η κ.Μερεντίτη χαρακτήρισε το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" ως μια πολύ ατυχή φράση που μπορεί να συγκριθεί με το "Τσοβόλα δώστα όλα" και πρόσθεσε οτι η κυβέρνηση θα έπρεπε μόλις εξελέγη να πάρει μέτρα και να πει στο λαό την αλήθεια για την οικονομία. "Δεν το κάναμε αυτό και τώρα παίρνουμε μέτρα πανικού, μέτρα άδικα που οδηγούν σε οριζόντιες μειώσεις εισοδημάτων"

Η κ.Μερεντιτη όμως ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς  τη δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας αμέσως μετά τη σύνοδο κορυφής της 18 Οκτωβρίου. "Η χώρα χρειάζεται να φύγει μπροστά πρέπει να κοιτάξουμε κατάματα το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και σωστά. Αυτή την ώρα χρειάζονται όλοι και δεν δικαιούται κανείς με τις εμπάθειες και τις μικροψυχίες του να περιωποιήσει το οποιοδήποτε κομμάτι της κοινωνίας."

Μάλιστα όταν κλήθηκε να απαντήσει εάν ο Κώστας Σημίτης θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής μια κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας η κ .Μερεντίτη απάντησε με νόημα : "το Ελάχιστο που οφείλει να κάνει το ΠΑΣΟΚ είναι να ακούει προσεκτικά τον Κώστα Σημίτη"