Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που θα επισκεφθεί τις ερχόμενες ημέρες τη Γαλλία, σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην ιστοσελίδα της «Φιγκαρό», τονίζει ότι η Ελλάδα δεν προτίθεται να ξεπουλήσει τις επιχειρήσεις της. «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και όχι να τα πουλήσουμε όλα, γρήγορα και σε χαμηλή τιμή. Μην πιστεύετε ότι τα ξεπουλάμε όλα», είπε.

«Οι επενδυτές πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να φέρουν μια προστιθέμενη αξία στη χώρα αγοράζοντας εταιρίες.
Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις σε όρους εργασίας και επενδύσεων», υπογράμμισε.

Όπως αναφέρει εκτός από την Ευρώπη, ήδη «έχουμε καλές προτάσεις εκ μέρους μη ευρωπαϊκών ομίλων, από την Ασία για παράδειγμα, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη».

Ο Έλληνας υπουργός αναμένεται να συναντηθεί την Τρίτη με τον Φρανσουά Μπαροάν, τον γάλλο υπουργό Οικονομίας, αλλά επίσης και με «επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα».

«Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους κυρίως μετά την εκκίνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης δήλωσε ότι η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει για τις ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το τέλος του έτους αλλά πως η χώρα θέλει χρόνο για να τα αλλάξει όλα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ