Οι πρόσφατες αποκαλύψεις απο το περιοδικό «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» για τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι Αμερικανοί προκειμένου απομακρύνουν τον κ. Κώστα Καραμανλή απο την εξουσία ανέβασαν τα ντεσιμπέλ ανησυχίας και προβληματισμού στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες. Παράλληλα οι αποκαλύψεις σχετικά με μυστικές εκθέσεις για τον ρόλο του κ. Παπανδρέου αλλά και τις συμφωνίες- όπως υποστηρίζεται- ότι είχε συνάψει με τους Αμερικανούς προκάλεσαν έντονο προβληματισμό και στο Μέγαρο Μαξίμου παρά το γεγονός οτι επιχειρήθηκε το «μπλοκάρισμα» της παρουσίασης του θέματος απο μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο κ. Μπίκας, στο μεταξύ, έχει ήδη συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες για τα e-mails και φαίνεται να γνωρίζει καλά τι ακριβώς έχει συμβεί και προχθές αποφασίστηκε να ενημερώσει σχετικά και με λεπτομέρειες τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Μπίκας επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού και φορώντας κράνος- δύσκολο να τον αναγνωρίσει κάποιος- μετέβη στην Βουλή όπου συνάντησε τον κ. Παπανδρέου στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο αρχηγός της ΕΥΠ φαίνεται να ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κυβερνήσεως εκθέτοντας και αναλύοντας κάθε... δύσκολη πτυχή του θέματος με λεπτομέρειες. Μάλιστα όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Μπίκας απάντησε και σε πολλά ερωτήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί απο τις αποκαλύψεις.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο αρχηγός της ΕΥΠ ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό και για τα πολλά αλλά και υβριστικά μηνύματα που «στέλνουν» οι πολίτες στον κ. Παπανδρέου μέσω internet! Μάλιστα για το ζήτημα αυτό είχε ενημερωθεί και παλαιότερα ο κ. Παπανδρέου και του είχε ζητηθεί για την ασφάλεια του να μην κυκλοφορεί με την γνωστή του άνεση.