Τέλος έβαλε στα σενάρια συγκυβέρνησης ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν συγκυβερνά στο λάθος». «Δεν ψάχνουν για συγκυβέρνηση, ψάχνουν για συνενόχους», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της ΝΔ ζητώντας εκλογές και ασκώντας οξεία κριτική στην κυβέρνηση, η οποία, όπως είπε, ενώ «εξελέγη τάζοντας λαγούς με πετραχήλια δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευθεί γιατί δεν έχει νομιμοποίηση». Στο θέμα της επαναδιαπραγματέυσης με την τρόικα επανήλθε ο αρχηγός της ΝΔ «αρκεί να υπάρχει»,  όπως ξεκαθάρισε,  «μία σοβαρή και ισχυρή κυβέρνηση».  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι απαιτούνται θυσίες αλλά «θυσίες με φως. Να διορθώσουμε τα σφάλματά μας, αλλά όχι τιμωρώντας τους πολίτες».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ της μείωσης του Δημοσίου, αλλά -όπως είπε- η κυβέρνηση απλά έκανε οριζόντιες περικοπές και δεν μείωσε το Δημόσιο.  Τάχθηκε υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, αλλά και σε αυτό τον τομέα -όπως τόνισε- η κυβερνητική πολιτική ήταν λάθος εξαρχής και ακύρωνε την όποια προσπάθεια.

Πρόσθεσε επίσης ότι το πιο χρήσιμο που μπορούν να κάνουν «όσοι βύθισαν τη χώρα στη μιζέρια και την κατάθλιψη» είναι να φύγουν.  Ακόμα και αν οι ίδιοι δεν θέλουν τις πρόωρες εκλογές, τις θέλει ο λαός, κατέληξε.

Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να σταματήσουν τα «εκβιαστικά σενάρια» με τους 180 βουλυτές ενώ προειδοποίησε χαρακτηριστικά την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην διενέργεια δημοψηφίσματος «γιατί αυτό, όπως τόνισε, θα εξοργίσει το λαό».


Σχετικά Θέματα: Αποκηρύσσει τα σενάρια συναίνεσης και συγκυβέρνησης η ΝΔ