Εκ βαθέων αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ θέλει να δει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, όπως δήλωσε σε συνέντευξη του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό Βήμα 99,5.
Ο κ. Παναγόπουλος είπε ότι στην πολιτική όλα κρίνονται με βάση τους πολιτικούς συσχετισμούς:

«όσοι παραμένουμε στο ΠΑΣΟΚ είναι να αλλάξουμε και τους πολιτικούς συσχετισμούς για να αλλάξει και η πολιτική. Να σας το πω με διαφορετικά λόγια; Μου τέθηκε ένα ερώτημα που μάλλον ήταν λάθος: «Είστε ΠΑΣΟΚ;». Όχι, είμαι ο Γιάννης Παναγόπουλος και ιδεολογικά είμαι σοσιαλιστής και αριστερός. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα εργαλείο και αν δεν κάνει καλά τη δουλειά του, οφείλουμε όλοι όσοι υπάρχουμε σ’ αυτό να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε. Αν δεν αλλάζει, προφανώς ή θα μας αποβάλλει ή θα το αποβάλλουμε».

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις των μελών της ΠΑΣΚΕ, είπε:

«Προφανώς και είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και μετέχουν αυτού του πολιτικού σχηματισμού και στη δημοκρατία της δικής μας μορφής τα κόμματα είναι θεσμοί. Όμως – και επιμένω σ’ αυτό – η πολιτική που ασκούν δεν έχει καμία σχέση με τις ιδέες, τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ που πολλά λάθη μπορούν να του καταλογίσουν κάποιοι που νομίζουν ότι η Ελλάδα ξεκίνησε να υπάρχει στον παγκόσμιο χάρτη το 2009 ή το 1981. Έχει, όμως, μια μακρά ιστορία το ΠΑΣΟΚ. Αυτή που πίστεψα και αγωνίστηκα και έχει προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο. Δυστυχώς, για τώρα δεν μπορώ να πω το ίδιο.»