Ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.  Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος, ο κ. Καρατζαφέρης ανέγερε στους συνεργάτες του ότι προτίθεται θα θέσει θέμα αντισυνταγματικότητας των αποφάσεων της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ από κορυφαία κομματική πηγή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι προτίθεται να μην αναγνωρίσει αποφάσεις από μια κυβέρνηση, που, όπως υποστήριξε, δεν κρατά την κυριαρχία της χώρας στα χέρια της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες αναφέρθηκε σε αποφάσεις που αφορούν την αξιοποίηση του δημόσιου πλούτου της χώρας, ο οποίος σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος «εκποιείται».

Δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για το ότι οι ηγέτες της Γαλλίας και Γερμανίας μετέθεσαν για το τέλος Οκτωβρίου την απόφασή τους για την σωτηρία της χώρας, και έκανε παραλληλισμό με την 28η Οκτωβρίου «όταν ο λαός μας είπε το μεγάλο 'Όχι" στους ξένους κατακτητές», όπως είπε ο κ. Καρατζαφέρης στους συνεργάτες του.

Επίσης επιτέθηκε και στη Νέα Δημοκρατία υποστηρίζοντας ότι «αυτοί που εγκατέλειψαν πριν από 24 μήνες τη χώρα στην τύχη της, τώρα εμφανίζονται ως τιμητές και μάλιστα προτείνουν και λύσεις».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σε δηλώσεις του σήμερα στο ραδιόφωνο του «Real FM» επανέλαβε μεταξύ άλλων την πρότασή του για οικουμενική κυβέρνηση λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να σηκώσει το ανάστημα της απέναντι στα κελεύσματα της Τρόικας.

 Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ αυτό δεν γίνεται από ένα κόμμα, και οποιοδήποτε άλλο κόμμα μόνο του το προσπαθήσει αυτό θα αποτύχει. «Πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά. Να αποφασίσουμε τι θέλουμε, τι διεκδικούμε αλλά και τι και πόσο μπορούμε. Δεν θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ