Σαρκοζί: «Έτοιμο το γαλλογερμανικό σχέδιο για την Ελλάδα εώς το Νοέμβριο»


Το γαλλογερμανικό σχέδιο για την επίλυση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη θα κατατεθεί πριν τη σύνοδο κορυφής των G20 στις αρχές Νοεμβρίου, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί τον Αμερικανό ομόλογό του σε τηλεφωνική τους επικοινωνία. Ο Μπαράκ Ομπάμα είχε νωρίτερα επικοινωνία και με τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν επίσης η κρίση χρέους που σοβεί στην Ευρωζώνη.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία «ο πρόεδρος Oμπάμα έδωσε την πλήρη στήριξη του στη στρατηγική που καθορίστηκε από τη Γαλλία και τη Γερμανία για μια ολοκληρωμένη λύση η οποία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη Ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

«Ο πρωθυπουργός Κάμερον και ο πρόεδρος Σαρκοζί συμφώνησαν με τον πρόεδρο ότι χρειάζεται αποφασιστική δράση για να επιλυθεί η κρίση χρέους και να διασφαλιστεί η οικονομική ανάκαμψη, τόσο στην Ευρωζώνη όσο και εκτός της ζώνης του ευρώ», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας του ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο