Μπαράζ συναντήσεων με πέντε υπουργούς έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από τις έντεκα το πρωί έως τις τρεις το μεσημέρι. Το μενού των επαφών έχει και πολιτικό ενδιαφέρον αφού ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει την ενεργή στήριξη των υπουργών του ώστε να μπορέσει η χώρα να ξεπεράσει το σκόπελο της εκταμίευσης της 6ης δόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου θα θέσει επι τάπητος τη διαφωνία του γαλλογερμανικού άξονα Σαρκοζί - Μέρκελ για τη λυση στο ελληνικό πρόβλημα κρίσης χρέους. Επι τάπητος και οι κόκκινες γραμμές που η τρόικα θέτει για να εκταμιευτεί η 6η δόση: Το πολυνομοσχέδιο για την εφεδρεία, το νέο μισθολόγιο και ο βαρύς πέλεκυς της φορολογίας. Το θέμα της συγκυβύρνησης αλλά και το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών είναι επίσης ανάμεσα στα καυτά θέματα της ατζέντας επαφών Παπανδρέου με τους υπουργούς.

Ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων είναι και τα θέματα της αρμοδιότητάς των υπουργείων στο πλαίσιο της παρακολούθησης και υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος ενώ ο κ. Παπανδρέου θα ενημερωθεί εάν τα υπουργεία κινούνται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα.

Σκοπός των συζητήσεων αυτών είναι να ... εκτονωθούν οι υπουργοί μιλώντας στον πρωθυπουργό αλλά και να πειστούν ώστε να συνεχίσουν να προωθούν το κυβερνητικό έργο.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων:
11:00 Ανδρέας Λοβέρδος
12:00 Άννα Διαμαντοπούλου
13:00 Κώστας Σκανδαλίδης
14:00 Χάρης Καστανίδης
15:00 Γιάννης Ραγκούσης

Για αύριο Τετάρτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα των κλειστών επαγγελμάτων και άλλες ρυθμίσεις που εκκρεμούν. Την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον Χέρμαν Βαν Ρομπέι.

Την ίδια στιγμή τράπεζες και πολίτες αναμένουν τις επιπτώσεις των πολιτικών εξελίξεων. 
Το σενάριο κρατικοποίησης των πρώτων όπως το παράδειγμα της Proton Bank αλλά και της κοινωνικής εξαθλίωσης των δεύτερων θα οδηγήσει σε εκρήξεις. Το Μαξίμου αναμένει την ανταπόκριση των πολιτών στο χαράτσι της ΔΕΗ τη στιγμή που τα χρήματα στα ελληνικά νοικοκυριά λιγοστεύουν με τα την καταβολή της έκτακτης εισφοράς.

Πηγή: Πρώτο Θέμα - In