Θετικό για την Ελλάδα θα είναι το κοινό ανακοινωθέν της τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει αναφορές για την αργοπορία της κυβέρνησης στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων αλλά θα σημειώνει επίσης την επιβάρυνση από τη μεγαλύτερη ύφεση για τους δημοσιονομικούς στόχους. Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν, στο ανακοινωθέν θα υπάρχει αναφορά προς την κατεύθυνση της εκταμίευσης της έκτης δόσης, ύψους 8 δισ. ευρώ.

Το κοινό ανακοινωθέν αποτελεί την «πρώτη γεύση» των επισήμων κειμένων της αξιολόγησης που θα κοινοποιηθούν χωριστά από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου διέψευσε σήμερα δήλωση την οποία έκανε χθες μιλώντας στην αυστριακή τηλεόραση ο πρωθυπουργός της χώρας και πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ότι δήθεν το κούρεμα του ελληνικού χρέους μπορεί να ξεπερνά και το 60%.

«Αποδόθηκε λάθος η απάντηση, χωρίς να αναπαραχθεί σωστά η ερώτηση. Ο κ. Γιούνκερ εκλήθη να σχολιάσει φημολογίες ότι οι απώλειες των επενδυτών σε ελληνικά ομόλογα θα ξεπεράσουν το 21% και ότι πιθανώς θα κυμανθούν από 50% έως 60%. Ο κ. Γιουνκέρ απάντησε «όντως, μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερο κούρεμα».

Αλλά εννοούσε ακόμη μεγαλύτερο από 21%, που συμφωνήθηκε στη σύνοδο κορυφής της 21ης Ιουλίου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου Γκι Σίλερ.

Ο εκπρόσωπος δεν σχολίασε τίποτε περισσότερο από τη συνέντευξη που έδωσε χθες ο επικεφαλής του Eurogroup στο αυστριακό κανάλι ORF.


Σχετικά Θέματα: Nέες απολύσεις στο Δημόσιο- «Μαχαίρι» στους μισθούς των ΔΕΚΟ- Στα ύψη οι αντικειμενικές

«Κούρεμα» περισσότερο από 50% βλέπει ο ΓιουνκέρΠηγή: tovima.gr