Σε συνέντευξή του στο Βήμα FM, ο βουλευτής και υπεύθυνος του τομέα εξωτερικών της Ν.Δ., Πάνος Παναγιωτόπουλος, φαίνεται να συμμερίζεται τον προβληματισμό για κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Απατώντας σε ερώτηση για τη συζήτηση σχετικά με τη συναίνεση και το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας, δήλωσε ότι «Αυτόν τον προβληματισμό τον βλέπω. Υπάρχει και στο πολιτικό σύστημα και στην ευρύτερη κοινωνία.

Μόνο μέσα από μια διαδικασία εθνικής συνεννόησης μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα. Το ερώτημα είναι: να συνεννοηθούμε πάνω σε ποια πολιτική; Και εκεί είναι η βασική ένσταση της Ν.Δ. και του κ. Σαμαρά. Είναι βέβαιο ότι αν αυτή η συνταγή που ακολουθήθηκε και μας έφερε εδώ που μας έφερε δεν αλλάξει, όχι μόνο συνεννόηση δεν μπορεί να υπάρξει, αλλά είναι βέβαιο ότι η χώρα πάει στο χάος».

Ενώ, πρόσθεσε, «Τον Ιούνιο, εάν το ήθελε η κυβέρνηση, νομίζω ότι θα είχε προχωρήσει η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Υπήρξε από τη Ν.Δ. και σας διαβεβαιώ θετική διάθεση. Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε θετικά, αλλά στην πορεία των ωρών εκείνης της ημέρας άλλαξε γνώμη, δεν ξέρω κάτω ίσως από ποιες εσωκομματικές πιέσεις».

Ακόμη, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, σχολίασε ότι αυτή τη στιγμή, ως Ν.Δ, δεν έχουμε εικόνα, γιατί δυστυχώς όλα αυτά γίνονται ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν ξέρουμε τι περιλαμβάνει το σχέδιο».

Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «Ως Ν.Δ. πράξαμε το αυτονόητο. Αυτό που έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό. Είχα την τιμή να συνοδεύω τον αρχηγό της Ν.Δ. από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε στα Συμβούλια Κορυφής του ΕΛΚ που, όπως ξέρετε, προηγούνται των Συνόδων Κορυφής των χωρών της Ευρωζώνης και της Ε.Ε. Από την αρχή λοιπόν ο κ. Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει πως αυτό το σχέδιο του Μνημονίου που υπέγραψε χωρίς διαπραγμάτευση και ακολούθησε η κυβέρνηση πίστευε και πιστεύει και επιβεβαιώνεται στην πράξη, ότι θα μας βγάλει σε αδιέξοδο. Δεν σας κρύβω ότι στις πρώτες Συνόδους αυτό δυσαρέστησε, όσα είχε πει ο κ. Σαμαράς. Αλλά επιβεβαιώθηκαν».