Κλήση από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη έλαβε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς, που καλείται να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί με αφορμή ισχυρισμούς που φέρεται να διατύπωσε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ για αναξιοποίητη λίστα φοροφυγάδων.

Ο κ. Πεπόνης απέστειλε ήδη κλήση στον κ. Κουσελά για να καταθέσει την ερχόμενη Παρασκευή ως πρώτος από τους μάρτυρες της προκαταρκτικής εξέτασης που ξεκίνησε έπειτα από σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου, τα οποία εμφάνιζαν τον πρώην υφυπουργό να συναρτά την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση κατά τον τελευταίο ανασχηματισμό, με συμφέροντα που δεν ήθελαν τη δημοσιοποίηση της λίστας με τους 3.800 μεγαλοφειλέτες, που όπως υποστήριξε στο ΚΤΕ Οικονομικών, είχε στα χέρια του.

Ο κ. Κουσελάς, ωστόσο, φαίνεται να αναδιπλώνεται, καθώς χθες τόνισε πως «δε δήλωσα ποτέ ότι διαθέτω λίστα με φοροφυγάδες πολύ περισσότερο ότι έδωσα τέτοια λίστα στο Μέγαρο Μαξίμου».

 Επίσης την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, που να έχει παραδοθεί από τον κ. Κουσελά στο υπουργείο Οικονομικών, διέψευσε και ο τότε αρμόδιος υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υποστήριξε πως δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Αντικείμενο της έρευνας είναι να εξεταστεί αν έχουν διαπραχθεί από μη πολιτικά πρόσωπα αξιόποινες πράξεις, όπως αυτή της απιστίας.

Σχετικά θέματα: