Ολοκληρώθηκαν νωρίς το απόγευμα οι διαδοχικές συναντήσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς που μετέχουν στην Κυβερνητική Επιτροπήμ με τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τα εσωτερικά μέτωπα να τίθενται επί τάπητος. Διαδοχικά στο γραφείο του πρωθυπουργού εισήλθαν οι Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου, Κώστας Σκανδαλίδης, Χάρης Καστανίδης και Γιάννης Ραγκούσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο ανάμεσα στις χώρες της Ευρωζώνης μετά την συνάντηση της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, για την οριστική διευθέτηση της διαχείρισης του ελληνικού δημόσιου χρέους, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου. Οι υπουργοί ενημερώθηκαν από τον πρωθυπουργό και εξέφρασαν τις απόψεις τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες εκτιμήθηκε και η τρέχουσα πολιτική συγκυρία με τις αυξανόμενες κοινωνικές αντιδράσεις για τις κυβερνητικές επιλογές. Τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι περισσότεροι υπουργοί, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συνέπεσαν στην εκτίμηση ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών ούτε και σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ διαπιστώθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου στους τομείς της υγείας της Παιδείας και στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.