Το νομοσχέδιο για την πλήρη απελευθέρωση των ταξί θα τεθεί επί τάπητος, μεταξύ άλλων, στο υπουργικό συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα το πρωί. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις κατ' ιδίαν επαφές που άρχισε χθες με υπουργούς. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο ενώ μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού θα έχει τετ α τετ με τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν:

1. Προσχέδιο Νόμου για την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ, την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση Ιατρών. (Α. Λοβέρδος)

2. Σχέδιο νόμου: Εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας προς την Οδηγία 2009/52/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 18.6.2009 σχετικά με την «Επιβολή ελαχίστων προτύπων όσον αφορά τις κυρώσεις και τα μέτρα κατά των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα διαμένοντες πολίτες τρίτων χωρών», προκειμένου να καταπολεμηθεί η παράνομη μετανάστευση και λοιπές διατάξεις. (Γ. Κουτρουμάνης)

3. Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.). (Γ. Ραγκούσης)

4. Σχέδιο νόμου: Καταπολέμηση εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας. (Μ. Παπαϊωάννου)

5. Σχέδιο νόμου «για τη μεταφορά στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας 2Θ05/35/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου σχετικά με τη ρύπανση από τα πλοία και τη θέσπιση κυρώσεων, περιλαμβανομένων των ποινικών κυρώσεων, για αδικήματα ρύπανσης, η οποία τροποποιήθηκε με την Οδηγία 2009/123/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 21ης Οκτωβρίου 2009». (Μ. Παπαϊωάννου)

6. Σχέδιο νόμου: Δικαίωμα των εργαζομένων στην ενημέρωση και διαβούλευση σε κοινοτικής κλίμακας επιχειρήσεις και ομίλους επιχειρήσεων σε συμμόρφωση προς την Οδηγία 2009/38/ΕΚ/6.5.2009. (Γ. Κουτρουμάνης)

7. Ενημέρωση για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2014 - 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Μ. Ξενογιαννακοπούλου).

Σχετικά Θέματα: Παπανδρέου-υπουργοί: Φόβος για κοινωνικές εκρήξεις, «όχι» στις πρόωρες εκλογές

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Λαγκάρντ