Έκκληση στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο απηύθυνε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τους έθεσε το δίλημμα: «Στο όνομα ποιού θα νομοθετήσουμε; Των ανέργων και της νέας γενιάς ή των υπαλλήλων του Δημοσίου που αμείβονται καλά. Όχι στη συντεχνιακή και στη συνδικαλιστική προσέγγιση»
Επίσης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  εμφανίστηκε ανοιχτός σε αλλαγές μέχρι την τελευταία στιγμή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Είμαστε ανοιχτοί έως την τελευταία στιγμή στην Ολομέλεια να αξιοποιήσουμε κάθε καλή και τεκμηριωμένη πρόταση. Με καλή διάθεση θα κάνουμε  προσαρμογές που δεν θα ανεβάζουν όμως το μισθολογικό κόστος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται και σύντομα θα παρουσιάσει συγκεκριμένη λύση προνοιακής στήριξης των τρίτεκνων και πολύτεκνων που αυτή τη στιγμή πλήττονται από τα νέα φορολογικά μέτρα.

Σε ό,τι αφορά στην εφεδρεία τη χαρακτήρισε «ό,τι ηπιότερο και ό,τι φιλοκότερο μπορούσε να γίνει» προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση κατέληξε σε μια «λύση λιγότερο επώδυνη εφικτή και πρακτική».

Μάλιστα,  πρόσθεσε ότι ο ίδιος ζήτησε από την τρόικα να επισκεφθεί τη Νέα Δημοκρατία για να συζητήσουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την εφεδρεία και η τρόικα μετά τη συζήτηση τον ενημέρωσε ότι είναι απολύτως και αρνητική στην πρόταση της ΝΔ.


Σχετικά Θέματα: Μακρυπίδης: «Φτωχολόγιο το ενιαίο μισθολόγιο, ανάλγητη η εφεδρεία»