Κατά 11,5% προηγείται του ΠΑΣΟΚ η Νεα Δημοκρατία, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, ενώ και τα δύο μεγάλα κόμματα μαζι συγκεντρώνουν κάτι παραπάνω από 50% σε νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα». Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από την εταιρία VPRC και σύμφωνα με τα στοιχεία της, τα κόμματα συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

Νέα Δημοκρατία 31%

ΠΑΣΟΚ 19,5%

ΚΚΕ 13,5%

ΣΥΡΙΖΑ 8,5%

ΛΑΟΣ 8%

Οικολόγοι 4,5%

Δημοκρατική Αριστερά 4%

Δημοκρατική Συμμαχία 2%

Άρμα Πολιτων 2%,

Χρυσή Αυγή 1,5%,

ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%

Με αυτά τα δεδομένα η επόμενη Βουλή γίνεται λοιπόν επτακομματική.

 Παράλληλα, το 92% των Ελλήνων, ποσοστό συντριπτικό ως προς το μέγεθός του, πιστεύει ότι κατά τον τελευταίο χρόνο η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει χειροτερέψει, ενώ το 93% δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση η κυβέρνηση.


Αναλυτικότερα:

-Το 81% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας κατά τον τελευταίο χρόνο έχει χειροτερέψει πολύ, το 11% ότι έχει χειροτερέψει λίγο, το 6% ότι έχει παραμείνει στάσιμη και το 1% ότι έχει καλυτερέψει λίγο.

-Καθόλου ικανοποιημένοι για τον τρόπο που η κυβέρνηση διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση δηλώνει το 79%, όχι και τόσο ικανοποιημένοι το 14%, αρκετά ικανοποιημένοι το 4% και πολύ ικανοποιημένοι το 1%

-Στην ερώτηση εάν τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή ή σε λάθος κατεύθυνση, το 86% απαντά «σε λάθος», το 6% απαντά σε «σωστή» και το 5% «ούτε σωστή –ούτε λάθος».

 -Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από το τι ψηφίζετε, εάν γινόταν αύριο εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;», το 34% απαντά η ΝΔ, μόλις το 3,6% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 37,1% απαντά κανένα από τα δυο, άλλο κόμμα απαντά το 6,4% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 18,9%.

 

 

 

Πηγή: Επίκαιρα/Newpost.gr