Τις επόμενες ημέρες, ίσως και μέχρι αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Οικονομία, σύμφωνα με δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα στο Βήμα 99,5. Ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι δεν πρόκειται για εχθρική κίνηση προς τη Νέα Δημοκρατία, αλλά «είναι κίνηση διαφάνειας», απαντώντας στις αναφορές ότι το κυβερνών κόμμα δεν μπορεί να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται για την κατάθεση του αιτήματος.

«Ο λόγος που γίνεται αυτή η ιστορία είναι λόγος διαφάνειας, είναι λόγος στοιχειώδους καθαρότητας του χώρου μας, που δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και τίποτα να κρύψει».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση πιθανότατα θα φέρει τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, θα ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθούν η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.


Σχετικά Θέματα: Ούτε 20 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν υπέγραψαν για την Εξεταστική για το χρέος


Πηγή: tovima.gr