Συνεχίστηκε και σήμερα η σκληρή κριτική που διατυπώνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του κράτους.
Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας το πρωί στην επιτροπή Οικονομικών όπου συζητείται το πολυνομοσχέδιο ήταν ιδιαιτέρως οξύς. «Ακούγεται ότι η τρόικα δεν δέχεται να αλλάξει τίιποτα, όμως γιατι εμένα στη ζωή μου όλα άλλαξαν; Ακούω για έκτακτη ανάγκη. Καποιοι είπαν για πολεμο. Να ενημερωθεί τότε ο λαός και να τεθεί προ των ευθυνών του. Οι βουλευτές θα ενημερώσουν τον λαό; Δεν υπάρχει κυβέρνηση να το κάνει; Δεν λειτουργεί τίποτα. Δεν είναι κατάσταση αυτή. Αν λειτουργεί  σήμερα μια υπηρεσία πείτε μου ποια είναι αυτή και εγώ θα παραιτηθώ».
Μάλιστα ο κ. Γρηγοράκος απάντησε και στην πρόκληση Βενιζέλου προς τους βουλευτές να καταψηφίσουν την κυβέρνηση.

«Δεν είπα ότι δεν ψηφίζω αλλα κριτική δεν θα μου απαγορέψει κανείς να κάνω, όπως  και να κριτικάρω τα πάντα. Κάποιοι είναι κλεισμένοι με ωτοασπίδες στα σπίτια τους και κάθε μέρα ακούνε και ένα νέο μέτρο. Δεν έχει αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι το πολιτικό σύστημα είναι σε αστάθεια και οι πολίτες σε απόγνωση. Όλα είναι στο μηδέν και σαπίζουν».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Λιντζέρης ο οποίος σχολίασε και τις χθεσινές καταγγελίες από τους προέδρους της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ για λόμπι που επιβάλλουν απόψεις.

«Δεν θα δεχτώ να είμαι βουλευτής μιας κουτσουρεμένης κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με έξωθεν νομιμοποίηση.
Όπου η νομιμοποίηση προέρχεται από κάποιους άλλους  έξωθεν άνωθεν και ύπερθεν. Και δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπουργός κυβέρνησης και μια κυβέρνηση  δεν έχει ως προμετωπίδα αυτές τις αρχές. Το σύνολο του πολιτικού συστήματος θα πρέπει να πει ότι η χώρα μας ενωμένη θα πρέπει να πορευτεί στη νίκη. Ας συμφωνήσουμε λοιπόν όλοι μαζί».