Τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για ένα νέο βιώσιμο φορολογικό σύστημα που θα συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε την Πέμπτη ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του κόμματος Γιάννης Βρούτσης.
«Σήμερα, όσα έσοδα δεν μπορούν να φορολογήσουν οι αρχές, μεταφέρονται στους ώμους των απλών πολιτών. Έτσι, φορολογούνται όλο και περισσότερο αυτοί που δεν μπορούν να αντέξουν άλλο. Η παρέμβαση της ΝΔ Αυτό ακριβώς αποτρέπει και το αντιστρέφει» τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

Τρεις είναι οι κυρίαρχοι πυλώνες που στηρίζουν τη φιλοσοφία και λειτουργία της πρότασης για την Επανεκκίνηση του Φορολογικού Συστήματος της Ν.Δ:

Ο πρώτος πυλώνας, αφορά στην αναγκαία αναπτυξιακή διάσταση για ένα φορολογικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του φορολογικού ανταγωνισμού.

Ο δεύτερος πυλώνας, αφορά στην ανατροπή του υφιστάμενου μοντέλου λειτουργίας του φορολογικού συστήματος

Ο τρίτος πυλώνας, αφορά τη δημιουργία αμοιβαίας εμπιστοσύνης ανάμεσα στο κράτος, τον πολίτη και την επιχείρηση, που θα οικοδομηθεί μέσα από ένα σταθερό, δίκαιο και απλό φορολογικό περιβάλλον

Σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, οι προτάσεις που παρουσιάστηκαν απαντούν με εκτεταμένο και στοιχειοθετημένο τρόπο στο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τις προτάσεις της ΝΔ για το φορολογικό

Πηγή: Skai