Την άποψη ότι θα πρέπει να υπάρχουν βελτιώσεις συνολικά  στο πολυνομοσχέδιο και όχι μόνο στο άρθρο 37, εξέφρασε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM 99,5. Ο κ. Πρωτόπαπας, υποστήριξε ότι πρέπει να υπάρξουν «βελτιώσεις συνολικά στο νομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο άρθρο. Είναι λάθος αυτό που κάνουμε κάθε φορά και επικεντρώνουμε το ενδιαφέρον σε ένα μόνο άρθρο, γιατί πιθανότατα υπάρχουν πολιτικές παρατηρήσεις σ’ αυτό. Εγώ, για παράδειγμα, έχω επιφυλάξεις για το άρθρο 31. Είναι αυτό που αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις και τις εισηγμένες που έχει το Δημόσιο παρέμβαση. Είναι ένα σοβαρό θέμα που αφορά 100.000 εργαζομένους. Έχω παρατηρήσεις σε σχέση με τον ΟΣΕ ή κάτι που αφορά και τους δημοσιογράφους».

Αναφερόμενος στις φήμες που τον ήθελαν να ζητά διευκρινήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το άρθρο 37, ο κ. Πρωτόπαπας , δήλωσε άγνοια, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει γενικότερη συζήτηση γύρω από το πολυνομοσχέδιο, αφού περιέχει δύσκολες διατάξεις.

Όσον αφορά την πρόθεση αρκετών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το άρθρο 37, ο κ. Πρωτόπαπας υποστήριξε ότι το άρθρο αυτό «δημιουργεί πρόβλημα ουσιαστικά στις κλαδικές και ομοιοεπαγγελματικές συμβάσεις. Αυτό είναι μια πραγματικότητα. Έχει γίνει μια ολόκληρη συζήτηση και μάχη για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) υπάρχει μια πίεση από την τρόικα σ’ αυτά τα ζητήματα και καταλαβαίνουμε όλοι σε τι φάση βρισκόμαστε. Η κυβέρνηση κάνει και τις δικές της διαπραγματεύσεις για την ΕΓΣΣΕ και ήρθε ένα άρθρο που δημιουργεί πρόβλημα στις κλαδικές συμβάσεις και είναι σοβαρό. Γίνεται αυτή τη στιγμή διάλογος στη Βουλή. Γι’ αυτό είναι ο διάλογος, γι’ αυτό είναι η Βουλή και οι παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Έχω την εικόνα ότι θα γίνει μια πολύ πλούσια κουβέντα ως την Πέμπτη, θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές του ζητήματος και πιθανότατα μέσα από την κουβέντα θα λυθούν και προβλήματα».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) , υποστήριξε ότι κανείς δεν θέλει να κοπούν εισοδήματα, και να δημιουργηθεί μεγαλύτερη ύφεση, υπενθυμίζοντας ότι  «στο θέμα αυτό, το οποίο διαπραγματευτικά το χειρίστηκε η κυβέρνηση και διασώθηκε», η κυβέρνηση σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πρωτόπαπα, ήταν «πάρα πολύ έντονη διότι θεωρούσε ότι είναι ένα μείζον ζήτημα το οποίο μπορεί να  καταστρέψει το σύνολο του εισοδήματος των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα και γι’ αυτό είχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον».

Τέλος, αναφορικά με την πρόταση ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής σχετικά με το χρέος, αλλά και την απροθυμία των βουλευτών του κυβερνόντος κόμματος να συλλέξουν τις απαραίτητες υπογραφές, o κοινοβουλετικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι «ο κ. Σαμαράς τις προάλλες και ο κ. Χαρακόπουλος – προς εκτέλεση εντολής του κ. Σαμαρά, προφανώς – μας είπαν πως όταν ανέβουν στην εξουσία θα κάνουν Εξεταστική για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Εμείς λέμε ότι αφού θέλουν Εξεταστική, ορίστε, τους την παραχωρούμε από τώρα. Όταν με το καλό θα κατατεθεί το σχετικό αίτημα, θα δείτε ότι δεν είναι ακριβώς τα πράγματα έτσι όπως τα λένε».