Απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, όσον αφορά την εξεύρεση συνολικής λύσης για την Ελλάδα στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, ο κ. Χουντής υποστήριξε ότι τα όσα δήλωσε ο Μπαρόζο την Τετάρτη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (περί εξεύρεσης συνολικής λύσης για την Ελλάδα), δεν έχουν καμιά αξία, γιατί οι αποφάσεις που θα ληφθούν είναι διαφορετικές.

Ο κ. Χουντής υποστήριξε ότι ο κ. Γιουνκέρ εκφράζει τις απόψεις της Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί, λέγοντας ότι παρά τις δηλώσεις περί γενικότερου συστημικού προβλήματος στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα αντιμετωπίζεται ως ιδιαίτερη περίπτωση.

Για αυτό το λόγο, υποστήριξε ο «κ. Χουντής όσο δεν αντιμετωπίζεται ως συνολικό το πρόβλημα που απειλεί την Ευρωζώνη και τη συνοχή της Ευρώπης, η ιδιαίτερη αντιμετώπιση της Ελλάδας θα καταλήγει σ’ αυτά που ζούμε αυτές τις μέρες».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού εμφανίστηκε βέβαιος για την εκταμίευση της έκτης δόσης, ωστόσο όπως σημείωσε η Ελλάδα θα βρίσκεται συνεχώς «επί ξηρού ακμής με τις δόσεις όσο δεν αναζητείται συνολική λύση και η λύση αναζητείται σε λάθος κατεύθυνση. Ο τρόπος, το πλαίσιο του μηχανισμού στήριξης καθίσταται ατελέσφορος, γιατί αυτό που συζητάμε τώρα εξαρτάται από την εκάστοτε βούληση ενός εκ των 17 της Ευρωζώνης, των κυβερνήσεων και των Κοινοβουλίων τους, αν θα κάνουν τη μία ή την άλλη ‘’τσιριμόνια’’».