Οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή την φοροεπιδρομή των τελευταίων ημερών, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανακοινώνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου. «Έχετε σώας τας φρένας;» είπε σε υψηλούς τόνους ο κ. Τσίπρας, σχετικά με τις κυβερνητικές επιλογές στην οικονομία. «Η ελληνική οικογένεια κοιμάται και ξυπνάει την επόμενη μέρα με έναν νέο φόρο» σημείωσε.

«Με τους μεγαλοοφειλέτες και τους μεγαλοεφοπλιστές συζητάτε, τους άλλους τους ξεσκίζετε» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας πως «δεν θέλετε να συγκρουστείτε με αυτούς που κυβερνούν πραγματικά».

Κατηγόρησε, επίσης, την κυβέρνηση ότι έχει παραδώσει τα όπλα και ζήτησε εκ νέου εκλογές. «Ή θα αποφασίσει ο λαός το μέλλον του και θα είναι υπεύθυνος για αυτό ή το τέλος της κοινωνίας δεν θα είναι καλό» τόνισε.

«Έχετε εξαθλιώσει τα νοικοκυριά και συνεχίζετε να βομβαρδίζετε με φόρους, ενώ έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα» είπε χαρακτηριστικά.

«Υπάρχει ή όχι αυτή η περιβόητη λίστα με τους μεγαλοοφειλέτες, στην οποία αναφέρθηκε ο πρώην υφυπουργός σας, ο κ. Κουσελάς», ρώτησε ο πρόεδρος του Συνασπισμού.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιοποιηθεί η λίστα των μεγαλοφειλετών του Δημοσίου», απάντησε ο υπουργός από το βήμα της Βουλής., προσθέτοντας πως περιμένει την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε 15.000 πρόσωπα, φυσικά και νομικά, συγκεντρώνουν οφειλές 37 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 32 δισ. οφείλουν επιχειρήσεις και τα 5 δισ. φυσικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα με τις επιχειρήσεις οφειλέτες δόθηκε στη δημοσιότητα πριν ένα μήνα.

Αναφερθείς στα εμβάσματα προς το εξωτερικό, είπε ότι το 2009 ήταν ύψους 5,4 δισ. ευρώ και αφορούσαν 180.000 συναλλασσόμενους. Οι 8.767 περιπτώσεις (πρόκειται για συναλλαγές άνω των 100.000 ευρώ) αντιστοιχούν στα 4,9 δισ. ευρώ, ενώ σε 3.718 από αυτές το δηλωμένο εισόδημα των συναλλασσόμενων εμφανίζεται να είναι μικρότερο των 20.000, ποσοστό δηλαδή 42% και από αυτούς οι 542 εμφανίζουν εισόδημα κάτω από 1.000 ευρώ, οι 1.143 κάτω από 10.000 ευρώ και οι 2.033 κάτω από 20.000 ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι ελπίζει ότι η απόφαση της Αρχής θα είναι θετική, αφήνοντας, να εννοηθεί πως η λίστα των μεγαλοφειλετών θα δημοσιοποιηθεί σε κάθε περίπτωση.Πηγή: Νewpost/in.grΣχετικό θέμα: Βενιζέλος: «Η έξοδος από το ευρώ σημαίνει εξαθλίωση και ζούγκλα»