Στη δημοσιοποίηση στοιχείων για καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας περί προσλήψεων προχώρησε η κυβέρνηση την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι συνολικά δημιουργήθηκαν μόλις έξι νέοι φορείς, ενώ άλλοι οργανισμοί προέκυψαν από μετονομασίες παλαιότερων.

Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι 24 οργανισμοί προέκυψαν από μετονομασία, αντικατάσταση ή συγχώνευση, 12 αφορούν εσωτερική αναδιοργάνωση υπουργείων χωρίς προσλήψεις και κόστος, ενώ 11 προκύπτουν από διεθνείς και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της χώρας.

Πάντως, η ΝΔ επανήλθε στο θέμα με τον εκπρόσωπό της Γ. Μιχελάκη να δηλώνει ότι «το δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλου ξεπέρασε κάθε όριο κοινωνικής αναλγησίας». Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία μόνο τους δύο τελευταίους μήνες (Αύγουστο και Σεπτέμβριο) ο υπουργός Οικονομικών υπέγραψε και ενέκρινε 1.788 νέες προσλήψεις.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε ότι την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε μαζικές απολύσεις και οριζόντιες περικοπές μισθών, δρομολογεί χιλιάδες νέες προσλήψεις.

«Οι πρακτικές τους δεν μπορεί να γίνουν ανεκτές. Δεν μπορεί να απολύουν, να κόβουν τους μισθούς στο μισό, να αυξάνουν τους φόρους και ταυτόχρονα να διορίζουν. Δεν μπορεί ούτε να σιωπούν πια μπροστά στις αποκαλύψεις μας» ανέφερε ο κ. Μιχελάκης.