Στην… πλάκα μας πήραν μέχρι και οι Σκοπιανοί, και συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι, ο οποίος προχώρησε σε μια νέα πρόκληση… Συγκεκριμένα ο Σταβρέφσκι ζήτησε επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κηρύξει την Ελλάδα «όσο το δυνατόν γρηγορότερα» σε καθεστώς χρεοκοπίας!
Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Dow Jones Newswires, ο σκοπιανός υπουργός Οικομομικών  επικαλείται, προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για όλα τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών υπαλλήλων.

Ο Σταβρέφσκι μάλιστα υποστηρίζει ότι από την αρχή του χρόνου τα Σκόπια έχασαν πάνω από 15 εκατ. ευρώ σε τέλη και δασμούς λόγω των απεργιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα τελωνεία στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά συνολικά 80 ημέρες το 2011, με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει τα έσοδα που χάνουν τα Σκόπια να είναι δυσθεώρητα για το μέγεθος της οικονομίας τους.

Ο Σταβρέφσκι, συνεχίζοντας τις προκλήσεις υποστήριξε ότι η «Ελλάδα είναι σε ένα χάος» τη στιγμή που η «Ευρώπη απέτυχε να βρει μια καλή λύση». Μάλιστα προσέθεσε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη!