Την αντίθεσή του στα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς , Φώτης Κουβέλης, από τον Νομό Έβρου απ΄όπου περιοδεύει.  Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης εμφανίστηκε επιφυλακτικός όσον αφορά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. «Θα ήταν καταστροφικό να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, όπως ζητούν κάποιες δυνάμεις της αριστεράς. Θα σήμαινε την επιστροφή της χώρας πολλές δεκαετίες πίσω και την αποκοπή της ελληνικής οικονομίας από μια ευρωπαϊκή πραγματικότητα, η οποία, βεβαίως, είναι προβληματική, όμως διαμορφώνει δυνατότητες για να στηριχτεί η χώρα μας προκειμένου να αντιμετωπίσει το τεράστιο χρέος. Η Ευρώπη είναι το μεγάλο ζήτημα, προς τα πού θα πορευτεί» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης.

Αναφερόμενος στο  χρέος, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς υποστήριξε ότι  «όσο ελκυστική και αν ακούγεται η περικοπή του χρέους, άλλο τόσο πρέπει να ανησυχούμε διότι ένα κούρεμα χωρίς ταυτόχρονα να υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας σε ότι έχει σχέση με τα ασφαλιστικά ταμεία, με το τραπεζικό σύστημα, με την αντανάκλασή του στη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα της αγοράς, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά αρνητικά.»

Τέλος, ο κ. Κουβέλης τάχθηκε κατά της κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων υποστηρίζοντας μία τέτοια κίνηση θα σημάνει «θα σημάνει εξαθλίωση των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας και περαιτέρω πλήγμα του κοινωνικού ιστού».