Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Free Sunday. Ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά για «επικίνδυνο εθνικισμό», ενώ παράλληλα, χαρακτήρισε «σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησης Σημίτη , την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ».
«Αυτά τα εθνικιστικο-πατριωτικά που επαγγέλθηκε ο κ. Σαμαράς στη ΔΕΘ μας οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια, σε ακόμα μεγαλύτερη απομόνωση της χώρας, που δεν θα οφείλεται μόνο στην οικονομική της κρίση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μόσιαλος .

Παράλληλα, ο κ. Μόσιαλος αναφερόμενος στη διακυβέρνηση Σημίτη, υποστήριξε ότι ήταν μεγάλη επιτυχία η ένταξη της χώρας στο ευρώ, και αντιπαρέθεσε  τις επιτυχίες της διακυβέρνησής του με την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή.
Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  υπενθύμισε ότι οι σχέσεις με τους βαλκάνιους γείτονές μας «είχαν επιδεινωθεί δραματικά την περίοδο που ο κ. Σαμαράς ήταν υπουργός Εξωτερικών».