Σηφουνάκης: «Η εκκλησία να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων»


Να αναλάβει η εκκλησία μέρος της μισθοδοσίας των κληρικών ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος παράλληλα τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας – κράτους.
Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ο κ. Σηφουνάκης ζήτησε από την εκκλησία «να αναλάβει μέρος της μισθοδοσίας των ιερωμένων ώστε να ελαφρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός», ειδικά τώρα «που  οι περιστάσεις και οι δανειστές μάς αναγκάζουν να κάνουμε χρήση της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο».

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος τάχθηκε υπέρ του διαχωρισμού εκκλησίας κράτους. Σύμφωνα με τον κ. Σηφουνάκη,« η πλειοψηφία του πολιτικού φάσματος στην Βουλή αλλά κυρίως η πλειοψηφία του λαού είναι πλέον ώριμη γι' αυτό».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις ο κ. Σηφουνάκης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, ενώ όσον αφορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, αυτή «θα υπάρξει εφόσον αυτό υποδείξουν οι πολίτες».

«Σήμερα που η επιβίωσή μας εξαρτάται από τις δόσεις από τα 27 κοινοβούλια της Ευρώπης, με ποιο δικαίωμα θα δώσουμε λαβή σε όσους αναζητούν ευκαιρία να μας ξεφορτωθούν; Όταν πατήσουμε λίγο σταθερά στα πόδια μας ως κράτος, ναι, να πάμε στον λαό» υπογραμμίζει.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο