Γαλλογερμανικές έριδες προκαλεί σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η «προσφορά της Γαλλίας» στην Ελλάδας για «κατ' αρχήν δωρεάν» παράδοση 2-4 γαλλικών φρεγατών στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.
Σύμφωνα με το Spiegel, το οποίο επικαλείται αποκλειστικές πληροφορίες, γερμανική εξοπλιστική βιομηχανία απευθύνθηκε στην καγκελαρία αντιδρώντας για τη φερόμενη προσφορά.

Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, η Γαλλία προσφέρθηκε να παραδώσει στην Ελλάδα  δύο έως τέσσερις σύγχρονες φρεγάτες για πέντε χρόνια, χωρίς αντίτιμο -καθώς η χώρα δεν είναι σε θέση να πληρώσει τα απαιτούμενα 300 εκατ. ευρώ για κάθε πλοίο.

Μετά τα πέντε χρόνια, η Ελλάδα είτε θα πληρώσει για να αποκτήσει τα πλοία με έκπτωση 100 εκατ. ευρώ, είτε οι φρεγάτες θα επιστρέψουν στην Γαλλία, υποστηρίζει το Spiegel.

Γερμανική εξοπλιστική εταιρεία φέρεται να έστειλε σχετική επιστολή διαμαρτυρίας στη γερμανική καγκελαρία, ζητώντας να σταματήσει η διαδικασία -υποστηρίζοντας, μάλιστα, πως εάν προχωρήσει υπάρχει ο κίνδυνος να έχει χρηματοδοτηθεί τελικά, έστω και εν μέρει, «με χρήματα των Γερμανών φορολογούμενων» εξαιτίας του πακέτου στήριξης στην Ελλάδα.

Πηγή: In.gr