Σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών θα προβεί ο πρωθυπουργός όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος. «Η εβδομάδα που ξεκίνησε είναι η πιο κρίσιμη για την Ελλάδα», τόνισε ο πρωθυπουργός ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και πρόσθεσε ότι «όλοι οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να κατανοήσουν την ανάγκη για αίσθημα ενότητας».


Κατά την έξοδο του από το Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη συνάντηση που διήρκησε περίπου μίαμιση ώρα, ο πρωθυπουργός μίλησε για «τεράστια ανασφάλεια για τον ελληνικό λαό», αλλά και για τους λαούς στην Ευρώπη και τόνισε την ανάγκη να μπει «τέλος στην αβεβαιότητα».

«Χτίζουμε πάνω στις αποφάσεις του Ιουνίου», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος προφανώς στα σενάρια για «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει μία νέα έμμεση έκκληση προς τις άλλες πολιτικές δυνάμεις τονίζοντας ότι «δεν περισσεύει κανείς. Τη μάχη τη δίνουμε όλοι μαζί».

Ο πρωθυπουργός συνέστησε «ψυχραιμία και νηφαλιότητα» ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα την Κυριακή -κατά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών- και υπογράμμισε ότι πρέπει να δείξουμε σε όλους ότι «η Ελλάδα και θέλει και μπορεί».ν περισσεύει κανείς και όλοι πρέπει να δείξουν νηφαλιότητα ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης της Κυριακής».

Με την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό ξεκίνησε η πιο κρίσιμη εβδομάδα για την Ελλάδας. Στις 16:30 συνεδριάζει άτυπο υπουργικό συμβούλιο ενώ για αύριο, Τρίτη ανακοινώθηκε η έκτακτη συνεδριάση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Το σκηνικό για την κυβέρνηση έχει βαρύνει πολύ.

-Λοβέρδος, Ραγκούσης και Διαμαντοπούλου έκαναν το πρώτο βήμα για την μετά- Παπανδρέου ή τη μετά- ΠΑΣΟΚ εποχή.

- Ο Ρομπόπουλος μαδά τη μαργαρίτα αν θα παραιτηθεί ή αν θα ανεξαρτητοποιηθεί.

Λούκα επιμένει ότι δε θα ψηφίσει το άρθρο 37 και καμιά ακόμη βουλευτές το σκέφτονται.

-20 βουλευτές έκαναν δηλώσεις υπέρ της συγκυβέρνησης.

-ΜΜΕ πιέζουν πλέον προσωπικά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προς αυτή την κατεύθυνση.

-Οι απεργοί προπηλακίζουν υπουργούς και δηλώνουν ότι θα χυθεί αίμα.

-Φως από τις Βρυξέλλες για το χρέος δεν υπάρχει.

Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος ελπίζουν ότι θα αποφύγουν την πτώση της κυβέρνησης μέχρι την Κυριακή, ελπίζοντας και πάλι ότι στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ θα ληφθεί η απόφαση που θα τους… επιτρέψει να γυρίσουν στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος συζήτησαν το απόγευμα της Κυριακής τις επιλογές που έχουν μπροστά τους.

Είναι τρεις: να κάνουν εκλογές, να επιχειρήσουν τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής και να συνεχίσουν τη μοναχική τους πορεία, εφόσον πάρουν ψήφο εμπιστοσύνης με τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012 στο τέλος του μήνα.

Ότι κι αν συμβεί το μόνο σίγουρο είναι ότι η κλεψύδρα έχει γυρίσει. Ο χρόνος τελειώνει και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να κινηθεί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.


Σχετικά Θέματα: «Η θα βουλιάξουμε όλοι μαζί ή θα σωθούμε όλοι μαζί»