«Στο παρελθόν είχαμε μέχρι στιγμής πολλές φραστικές διαφοροποιήσεις, αλλά στο τέλος δεν είχαμε ουσιαστικές αποκλίσεις στην ψηφοφορία», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Βήμα 99,5, εκτιμώντας ότι «για μια άλλη φορά θα γίνει το ίδιο». «Από εκεί και πέρα, για την Κυριακή, δεν μπορώ να προβλέψω αν θα υπάρξει μια οριστική απόφαση για το κούρεμα του ελληνικού χρέους», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μάλιστα τάχθηκε υπέρ της μεγαλύτερης μείωσης του χρέους υπό προϋποθέσεις.

«Πρώτον να μην οδηγήσει σε πιστωτικό γεγονός. Δηλαδή, να μην οδηγήσει σε χρεοκοπία, αν θέλετε, της Ελλάδας. Δεύτερον να εξασφαλίσει στήριξη για το τραπεζικό σύστημα και τρίτον μία στοιχειώδης χρηματοδότηση εώς ότου η χώρα φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα».

Σχετικά με το άρθρο των τριών υπουργών, ο ίδιος δήλωσε: «Μάλλον ως επίλογο μιας κομματικής διαδρομής, ενός πολιτικού φορέα που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για την εκτροφή τέτοιων φαινομένων (το εκλαμβάνω)».

«Η Ν.Δ. έκανε μια πολύ τολμηρή κίνηση που αντίστοιχη δεν έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ. Απομακρύνοντας τον κ. Λυμπερόπουλο από τα κομματικά όργανα, η κίνηση αυτή θα πρέπει να έχει και συνέχεια και θα πρέπει να θεσπιστεί ένα ασυμβίβαστο ανάμεσα στους εκπροσώπους οργανωμένων συντεχνιών και των κομματικών θέσεων που ενδέχεται να καταλαμβάνουν», επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στη διαγραφή του Λυμπερόπουλου από τη ΝΔ.

Τέλος, μιλώντας για το αδιέξοδο που έχει προκύψει μετα τα σκουπίδια, ο βουλευτής της ΝΣ δήλωσε ότι «θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα διακομματικό μέτωπο των αστικών κομμάτων σ' αυτή τη χώρα, θα πρέπει να είναι απέναντι σ' αυτές τις πρακτικές. Η Ν.Δ. άνοιξε το δρόμο και το ΠΑΣΟΚ νομίζω ότι θα πρέπει να ακολουθήσει».