«Νομοθετούμε σήμερα και τα περισσότερα δεν αφορούν στη μείωση του ελλείμματος και την περιστολή των δαπανών που είναι η υποχρέωσή μας, αλλά κόβουμε εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα» ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χρύσα Αράπογλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5, ενώ για την επιστολή των «τριών» ανέφερε ότι «το να νουθετούν την κοινοβουλευτική ομάδα δεν βοηθά». Για το πολυνομοσχέδιο και τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, η κ. Αράπογλου τόνισε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις ρυθμίσεις που μπαίνουν διλημματικά. Εκβιαστικά πια, ότι αν κάποιος δεν τις ψηφίσει, θα είναι υπεύθυνος για τη χρεοκοπία της χώρας. Ό,τι μπορεί να περισωθεί, είναι πριν φθάσουμε στην Ολομέλεια». «Θεωρώ ότι υπάρχουν περιθώρια στο συγκεκριμένο άρθρο (σ.σ.: άρθρο 37) να γίνουν αλλαγές. Νομοθετούμε σήμερα και τα περισσότερα δεν αφορούν στη μείωση του ελλείμματος και την περιστολή των δαπανών που είναι η υποχρέωσή μας να παρουσιάσουμε απέναντι στην τρόικα. Βάζουμε μαχαίρι στα εργασιακά δικαιώματα και στα κοινωνικά δικαιώματα, τα οποία για να κατακτηθούν πέρασαν πολλές δεκαετίες και αυτό είναι ευθύνη όλων ημών» πρόσθεσε.

Για την επιστολή Διαμαντοπούλου-Λοβέρδου-Ραγκούση, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε: «Το πρώτο που σκέφθηκα ήταν ποιος είναι ο αποδέκτης. Ήταν λίγο δυσανάγνωστο. Για ποιο λόγο και προς ποιον το άρθρο; Η δουλειά των υπουργών είναι άλλη. Κρίνονται από τη δουλειά τους και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται κρίσεις, κρίνονται από το συντονισμό που μπορούν να πετύχουν μεταξύ τους. Το να κάνουν νουθεσίες προς μια κοινοβουλευτική ομάδα που τις περισσότερες φορές καλείται να ψηφίσει με μειωμένη γνώση των πραγμάτων και μειωμένη ελευθερία απόφασης – διότι τα περισσότερα μπαίνουν διλημματικά – δεν νομίζω ότι βοηθά. Το κρείττον σιγάν είναι».

Για το αν διχάζει η επιστολή την κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, η κ. Αράπογλου είπε: «Ε, όχι. Αυτό δεν θα το έλεγα. Δεν δίνω τόσο μεγάλη βαρύτητα σε ένα άρθρο που αποφάσισαν να γράψουν τρεις υπουργοί. Με ανησυχεί ότι το άρθρο αυτό μπορεί να προκαλέσει στην κυβέρνηση αντανακλαστικά και αντιδράσεις. Δηλαδή, επιμέρους ομαδοποιήσεις μπορούν να προκαλέσουν και άλλες ομαδοποιήσεις».