Την Τρίτη θα καταθέσει στη Βουλή τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως δήλωσε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων σε πρώτη φάση τα ονόματα δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα λόγω προβλημάτων που επικαλείται η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων, αλλα θα είναι στη διάθεση για να τα δει ο καθένας βουλευτής. Αύριο θα δοθούν τα ονόματα όσων χρωστούν πάνω από 1.000.000 ευρώ και τις επόμενες μέρες όσοι χρωστούν από 150.000 ευρώ και πάνω.

Επίσης θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα όσων έχουν βγάλει μεγάλα ποσά στο εξωτερικό ενώ είναι πολύ χαμηλά τα ετήσια εισοδήματά τους.

Όπως αποκάλυψε υπάρχουν ακόμη και υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, ενω 18 πολίτες που έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά έπαιρναν επιδόματα ανεργίας.

Στις σχετικές λίστες πάντως δεν υπάρχουν ονόματα βουλευτών ή μετακλητων υπαλλήλων του δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε επίσης οτι αύριο θα καταθέσει διάταξη για τη δημιουργία λογαριασμού κοινωνικής εξισορρόπησης στον οποίο θα μπαίνουν ποσά από την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία και θα χρησιμοποιείται για την ανακούφιση συμπολιτών μας που πλήττονται ιδιαιτέρως από τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.