Συγκεντρώθηκαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, με δυσκολία (αφού πολλοί βουλευτές αρνήθηκαν να υπογράψουν) οι απαιτούμενες 60 υπογραφές βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
Παρά το γεγονός ότι οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν,  το επιτελείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνόντος κόμματος σκέφτεται να «παγώσει» την κατάθεση της πρότασης στην Ολομέλεια της Βουλής για μία εβδομάδα, όπως είπε στο «Βήμα», ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ  Β. Έξαρχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα tovima.gr,  αρκετά στελέχη του κυβερνόντος κόμματος,  εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους εάν θα πρέπει αυτή την εβδομάδα (με τις απεργίες και τις καταλήψεις, τη συνεχιζόμενη κοινωνική ταραχή και την επερχόμενη σύνοδο Κορυφής) να κατατεθεί η πρόταση για την Εξεταστική, τη στιγμή που ο Πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αρχίζει νέο κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών για τις εξελίξεις στην οικονομία,  και ζητεί - μετά την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας- ένα είδος συναίνεσης «ώστε να πάμε με το κεφάλι ψηλά στην Σύνοδο Κορυφής».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima.gr , άλλοι όμως βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επισημαίνουν τον κίνδυνο να μην περάσει τελικά η πρόταση στη μυστική ψηφοφορία που απαιτείται, αφού δεν είναι και λίγοι οι βουλευτές που αρνήθηκαν να την υπογράψουν.

Πηγή: tovima.gr