Μια ατμόσφαιρα υπόκωφης έντασης υπήρξε στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο, καθώς το άρθρο των τριών υπουργών (Αννα Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδος, Ι. Ραγκούσης) πυροδότησε σκληρά σχόλια από πολλούς υπουργούς, αλλά οι τόνοι της συζήτησης δεν ανέβηκαν σε καμία στιγμή.
Ο κ. Π. Μπεγλίτης, ζήτησε να σταματήσει το παιχνίδι ποιος είναι περισσότερο ή λιγότερο μεταρρυθμιστής. «Αν συνεχίσουμε έτσι θα δηλητηριάσουμε ανεπανόρθωτα την παράταξη. Και εγώ προσωπικά δεν αναγνωρίζω σε κανέναν το δικαίωμα να αυτοχρήζεται πιο μεταρρυθμιστής από τους άλλους σε αυτόν τον σκληρό αγώνα που δίνουμε για τη σωτηρία της πατρίδας», είπε.

Ο κ. Ραγκούσης έφυγε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο κ. Λοβέρδος απουσιάζει σε ταξίδι στο εξωτερικό και έτσι η μόνη από τους τρεις που έμεινε ως το τέλος της συνεδρίασης ήταν η κυρία Διαμαντοπούλου. Η υπουργός Παιδείας απέφυγε να ανοίξει μέτωπο με τους συναδέλφους της, μίλησε όμως για αυτούς που κάνουν καταλήψεις στα υπουργεία χαρακτηρίζοντας τους «τραγικές μειοψηφίες». Μαζί της συμφώνησε και ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, και έτσι άνοιξε δεύτερος κύκλος αντιπαράθεσης.

«Εδώ υπάρχει μια κοινωνία που έχει προβλήματα, που υποφέρει και μας έχει γυρίσει την πλάτη. Δεν υπάρχουν μόνο οι συντεχνίες. Τι νομίζετε, ότι υπάρχει μια πλειοψηφία στην κοινωνία που μας στηρίζει και κάποιες μειοψηφικές συντεχνίες;», έθεσε το ερώτημα ο κ. Θ. Πάγκαλος. «Δεν πρέπει να θεωρούμε την κοινωνία ως συντεχνία. Ναι έχουμε και συντεχνίες. Αλλά υπάρχουν και οι άνεργοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν χάσει από την κρίση», επισήμανς ο κ. Δ. Ρέππας. Αντίστοιχες τοποθετήσεις έγιναν και από τους κυρίους Κ. Σκανδαλίδη, Χ. Καστανίδη, Μιλτ. Παπαιωάννου, Σ. Ξυνίδη και την κυρία Φώφη Γεννηματά.

«Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και αγωνία στον κόσμο. Να μην τα ισοπεδώνουμε όλα λέγοντας ότι το πρόβλημα μας είναι οι συντεχνίες. Δεν πρέπει να μας διέπει μια λογική αυταρχισμού, γιατί κινδυνεύουμε να χτίσουμε ένα τοίχο απομόνωσης από την κοινωνία», παρατήρησε η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Σχετικό θέμα: Παρέμβαση με νόημα από Παπουτσή

Πηγή: tovima.gr