Νέα επικοινωνία θα έχουν σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, μετά το ναυάγιο της χθεσινής τους συνάντησης. Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Newpost.gr, έχει προτείνει στο κ. Σαμαρά κοινή δράση όπως για παράδειγμα, μία κοινή εκστρατεία στην Ευρώπη προκειμένoυ να υποστηριχθούν οι θέσεις της Ελλάδος ενώ παράλληλα του ζήτησε να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής, όπως χθες με δημοσίευμα του είχε αναφέρει το Newpost.

Eν τω μεταξύ, η χθεσινή συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών απεβη τελικά άκαρπη. Ωστόσο, από τη πλευρά της κυβέρνησης υποστηρίζεται ότι μεταξύ άλλων έγινε συγκεκριμένη πρόταση στον κ. Σαμαρά με σκοπό να αναληφθούν κοινές πρωτοβουλίες ώστε να επιχειρηθεί η εξομάλυνση της κατάστασης αλλά και η αντιμετώπιση του προβλήματος.

Όμως, πριν το ραντεβού o κ. Παπανδρέου είχε φροντίσει να προκαθορίσει την αντίδραση του συνομιλητή του. Τον είχε κατηγορήσει για υπονόμευση της χώρας και του έκανε καψώνια αλλάζοντας το χρόνο και τον τόπο του ραντεβού. Ο Αντώνης Σαμαράς σήκωσε το γάντι ζητώντας εκλογές.

Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να ξεφύγει από την κατηγορία πως αυτός πολώνει το κλίμα θέτοντας στη συζήτηση το θέμα με όσους μιλούν για «Γουδί» και «κρεμάλες». «Δεν τα λέω εγώ αυτά» απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ και ξεκαθάρισε πως δε θα στηρίξει μια πολιτική που δεν πιστεύει. Κατόπιν αυτών, από το Μέγαρο Μαξίμου κράτησαν μυστική την πρόταση, διαμηνύοντας στη ΝΔ ότι μπορεί να την αποκαλύψει η ίδια ή να απαντήσει θετικά ή αρνητικά σήμερα το πρωί.

Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα το Νewpost, που είχε γράψει αποκλειστικά για το σχέδιο του Γιώργου Παπανδρέου να προτείνει κοινό ταξίδι στην έδρα της ΕΕ. Δικαίωσαν όμως και τη ΝΔ που επιμένει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο ακόμη και των δικών της κινήσεων.


ΤΟ ΓΑΝΤΥ


Σχετικά Θέματα:
Σαμαράς: «Ο πρωθυπουργός τελεί υπό πανικό»
Κάτι τρέχει με τον Γιώργο- Πάμε για «κούρεμα» 40%
Διαδοχικές συναντήσεις Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς