Η νέα τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου- Σαμαρά οριστικοποίησε το ναυάγιο στη συναίνεση των δύο πολιτικών δυνάμεων με τους δύο αρχηγούς να αναλώνονται σε ένα διάλογο με έντονο περιεχόμενο. Σύμφωνα με επιτελείς του προέδρου της ΝΔ, το Μαξίμου έχει περιέλθει σε πανικό μετά τη χθεσινή «γκάφα» του Πρωθυπουργού, ο οποίος μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, επιτέθηκε στον κ. Σαμαρά, λίγο πριν τη συνάντησή τους. Η προσπάθεια της κυβερνητικής πλευράς να ισορροπήσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν με τη νέα τηλεφωνική επικοινωνία του Παπανδρέου, έπεσε στο κενό.

«Η κοινή εμφάνιση σημαίνει και κοινή θέση για κάτι που ζητάνε ή διαπραγματεύονται» απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς συμπληρώνοντας: «Εσύ τί ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου έδωσες χθες καμία εθνική γραμμή Θα δεσμεύω όλη τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω; Έχουμε συμφωνήσει σε τίποτα μαζί;» απήυθυνες βροχή ρητοτικών ερωτήσεων ο κ. Σαμαράς στον κ. Παπανδρέου.

Του επεσήμανε δε την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση ως προς τη συνοχή της, λέγοντας: «Εδώ ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινή θέση και διαφωνείτε για την οικονομική σου πολιτική. Δε μας έχεις δώσει ούτε τις επιτολές στο ΔΝΤ και ζητάμε να τις δούμε. Θέλεις να νομιμοποιήσω αυτά που δεν ξέρω; Και που ξέρω εγώ στο παρασκήνιο τι έχεις συμφωνήσει; Θα πάω με κλειστά χαρτιά να συμφωνήσε σε ό,τι έχεις ήδη συμφωνήσει εσύ εκεί; Και τι διαπραγματεύσεις κάνετε; Αυτά που είπε ο Βενιζέλος ότι ξεκινάει σήμερα;» σημείωσε, αναφερόμενος στα σενάρια περί κουρέματος.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να πάει μαζί του στις Βρυξέλλες και τη Σύνοδο Κορυφής την Κυριακή διότι δεν είναι ενημερωμένος. Ο κ. Παπανδρέου του επεσήμανε ότι εάν αυτός συμφωνήσει τελικά θα του παρέχει πλήρη ενημέρωση ενώ επισήμανε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο κ. Βενιζέλος τον έχει ενημερώσει στο παρελθόν και ότι είναι ενημερωμένος υπηρεσιακώς.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε στον κ. Παπανδρέου ότι θα πάει στις Βρυξέλλες ο ίδιος, καθώς αυτό επιτάσσει το εθνικό του καθήκον, του θύμισε ότι κάθε φορά που οι ξένοι απέρριπταν τις προτάσεις της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ εμφανιζόταν να πανηγυρίζει και κατέληξε: «Θα πάω στις Βρυξέλλες, αλλά όχι μαζί σου. Δεν βοηθιέται έτσι η χώρα» υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχει εναλλακτική λύση διαθέσιμη στους πολίτες. Τέλος, αναφερόμενος στη διάρροή που φάνηκε ότι έγινε χθες από την κυβερνητική πλευρά, σχετικά με τα περί Γουδή, ο κ. Σαμαράς είπε στον Πρωθυπουργό: «Το Γουδή να ρωτήσεις ποιος το λέει» αφήνοντας να εννοηθεί ότι ουδέποτε ειπώθηκε από τον ίδιο το Σαμαρά κάτι τέτοιο.

Aπό τη πλευρά της η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Ηλία Μόσιαλου, απάντησε ως εξής:


«Ο κ. Σαμαράς, με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί για ακόμη μια φορά να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού.

Πρωθυπουργός, στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. και αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, τον ενημέρωσε, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρότεινε κοινή στάση και δράση από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρωθυπουργός, πρότεινε στον κ. Σαμαρά να τον συνοδεύσει στις Βρυξέλλες, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο κ. Σαμαράς επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Σήμερα απάντησε αρνητικά.

Ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. αποτελούν την μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της».

H κυβέρνηση επιμένει ότι υπήρξε ενημέρωση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Επικαλείται, μάλιστα, τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο της ΟΔΔΗΧ, κ. Χριστοδούλου την προηγούμενη εβδομάδα, όπου ο κ. Χριστοδούλου ενημέρωσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την «πρόσκληση» του πρωθυπουργού να συνταξιδέψει με τον κ. Σαμαρά.


Σχετικά Θέματα: Παπανδρέου- Σαμαράς: Μία συνάντηση που ναυάγησε πριν καν αρχίσει
Κάτι τρέχει με τον Γιώργο- Πάμε για «κούρεμα» 40%
Σαμαράς: «Ο πρωθυπουργός τελεί υπό πανικό»