Αμετακίνητη στην απόφασή της  να ψηφίσει «όχι» στο άρθρο 37 είναι η Λούκα Κατσέλη.   Συνομιλώντας με δημοσιογράφους στους διαδρόμους του κοινοβούλιου, η κυρία Κατσέλη είπε ότι «το να μην ψηφίσει την διάταξη που παγώνει τις κλαδικές είναι για αυτήν θέμα αρχής» και ότι κατά την ομιλία της στη συνεδρίαση της Πέμπτης θα εξηγήσει ακριβώς τους λόγους που θα καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο.

Παράλληλα, η κυρία Κατσέλη διέψευσε τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για συνάντηση της με τον Πρωθυπουργό αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ την Τρίτη.  

«Δεν συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό όπως γράφτηκε.  Δεν υπήρξε καμία επικοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κατσέλη.  

Τέλος, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προτείνει με τροπολογία που συνυπογράφει ως επικεφάλης με άλλους 40 βουλευτές ρύθμιση οφειλών για τους εργαζομένους που τίθενται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας ή εργασιακής εφεδρείας καθώς και σε όσους υφίστανται μειώσεις αποδοχών τουλάχιστον κατά 20% λόγω του ενιαίου μισθολογίου. 

Συγκεκριμένα οι βουλευτές προτείνουν για συμβάσεις δανείων να εφαρμοστεί ένα από τα ακόλουθα:

Α)Περίοδο χάρητος ενός έτους, χωρίς καταβολή τόκων και κεφαλαίου, με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας δανείου και κεφαλαιοποίηση των τόκων στη λήξη της περιόδου χάρητος.

Β) Αναστολή κατά τη διάρκεια της εφεδρείας της χρεολυτικής αποπληρωμής του άληκτου κεφαλαίου με αντίστοιχη παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου και καταβολή των τόκων στη διάρκεια της αναστολής σύμφωνα με την περιοδικότητα εκτοκισμού που προβλέπεται στη σύμβαση.

Γ) Παράταση της συμβατικής διάρκειας του δανείου για τρία χρόνια.

Για τις ρυθμίσεις προτείνουν οι βουλευτές να εφαρμόζεται το επιτόκιο της σύμβασης.
Σχετικό Θέμα: Η υπέρ πάντων μάχη για το άρθρο 37

Πηγή: Νewpost.gr/skai