«Εξήγησα στον πρωθυπουργό ότι δεν έχει νόημα να συζητάμε επί της ουσίας αυτή την ώρα που ο λαός δίνει νέα λαική εντολή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. «Ο κ. Παπανδρέου οφείλει να σεβαστεί το λαό, να αποσύρει το νομοσχέδιο, να παραιτηθεί κια να προσφύγει στις κάλπες. Είναι προσβλητικό να βλέπει ο πρωθυπουργός τη διαπλοκή (σ.σ. αναφερόμενος στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Ψυχάρη και τον κ. Μπόμπολα) και μετά να βλέπει τους πολιτικούς αρχηγούς», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Η Ελλάδα της περηφάνιας βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί τα δικαιώματά της», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε εκλογές. Πηγές προσκείμενες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι ο Γ. Παπανδρέου του απάντησε ότι «εάν δεν βρεθεί λύση, δεν πάω σε εκλογές», πράγμα που σημαίνει ότι άνοιξε το παράθυρο για πρόωρη προσφυγή στην κάλπη, μόλις υπάρξει τελικό σχέδιο αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα είναι μεγάλο.

Παπαρήγα: «Το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει»

«Μόνη διέξοδος από την κρίση είναι να πάρει την υπόθεση στα χέρια του ο λαός. Το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει», δήλωσε η Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι η αντεπίθεση προς την κυβέρνηση θα είναι κάθετη και βαθιά, ενώ χαρακτήρισε «επιμέρους θέμα» τις εκλογές.


Σχετικά Θέματα: Καρατζαφέρης: «Τα παιδιά της Βοστώνης να δείξουν υπευθυνότητα»