«Η ομιλία του κ. Παπανδρέου έβαλε τους πάντες, όλους μας, πρωτίστως εμάς ως κυβερνητική πλειοψηφία, όλα τα κόμματα, την επιχειρηματικότητα, το δικαστικό σώμα, τα Μ.Μ.Ε. μπροστά στις ευθύνες τους» τονίζει μιλώντας στο Βήμα 99,5 ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.   «Το μείζον δεν είναι ο καθένας να αποσπάσει είτε οικονομικά είτε πολιτικά οφέλη μέσα από την κρίση. Το μείζον είναι να βάλουμε πλάτη όλοι, ο καθένας βέβαια με το επίπεδο των ευθυνών που έχει, μπροστά στις ευθύνες και την ανάγκη να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός προσθέτοντας ότι το μήνυμα της χθεσινής ομιλίας του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ είναι «στη συνέχεια να διεκδικήσει ο καθένας αυτό που πιστεύει ό, τι δικαιούται το κάτι παραπάνω.Εκεί πρέπει να μείνουμε και να σταματήσουμε».

Όσον αφορά την κριτική κατά της ΝΔ που άσκησε ο Πρωθυπουργός κατα την ομιλία του προς την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει εδώ και καιρό σημειώνοντας « ότι έχει ευθύνες για την κατάσταση στην οποία είναι η χώρα και εμείς δεν ζητάμε να αναλάβει αυτές τις ευθύνες για το παρελθόν. Δεν έχει αυτή τη γενναιότητα. Να αναλάβει τις ευθύνες για το παρόν και το μέλλον».


Και συνεχίζει τονίζοντας: «Αυτή η απόλυτη αρνητικότητα της απέναντι σε κάθε πολιτική της χώρας, της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβληματίζει εντονότατα τους πάντες και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αυτό το θέμα δεν μπορούσε ο κ. Παπανδρέου στη χθεσινή του ομιλία να το αφαιρέσει επειδή μετά από λίγο συναντιόταν με τον κ. Σαμαρά. Κανείς δεν είπε ότι οι διαφορετικές απόψεις και εκτιμήσεις θα μείνουν «κάτω από το χαλί».