Δραματική έκκληση προς τους ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης οι οποίοι θα παρευρεθούν στη Σύνοδο Κορυφής την προσεχή Κυριακή έκανε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χερμάν βαν Ρομπάι, για λήψη μέτρων όχι μόνο για τα δημοσιονομικά προβλήματα αλλά και την πρόκληση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και της ανεργίας.
Το κείμενο ξεκινά χωρίς περιφράσεις: «η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται, η ανάπτυξη επιβραδύνεται λόγω και του προβλήματος χρέους το οποίο με τη σειρά του επιδρά αρνητικά στον τραπεζικό κλάδο».

Ο Ρομπάι καλεί τους ευρωπαίους εταίρους να αντιμετωπίσουν με τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων όχι μόνο τα δημοσιονομικά προβλήματα αλλά και την πρόκληση της διατηρήσιμης ανάπτυξης και της ανεργίας. Σημειώνει, άλλωστε, ότι συναφή προβλήματα θα αντιμετωπιστούν και στην επικείμενη Σύνοδο των ηγετών του G20 στις Κάννες. Όπως αναφέρει η πρόσκληση τα ζητήματα της ενίσχυσης του τραπεζικού τομέα και του περαιτέρω συντονισμού των δημοσιονομικών πολιτικών θα συζητηθούν τις απογευματινές ώρες της Κυριακής.

«Γνωρίζετε όλοι ότι αντιμετωπίζουμε προκλήσεις που προκαλούν τρόμο» αναφέρει χαρακτηριστικά για να επισημάνει την ανάγκη κοινής δράσης και αποφασιστικών λύσεων και να εκφράσει την αισιοδοξία «η συνάντηση να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή: Tovima.gr