Δίνοντας δραματικούς τόνους στην ομιλία της η βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου, τοποθετήθηκε υπέρ της ψήφισης του άρθρου 37 του πολυνομοσχεδίου, δίνοντας τέλος από τη πλευρά της τουλάχιστον στην αγωνία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και του πρωθυπουργού. Η κυρία Παπανδρέου αναφέρθηκε στις διαρκείς διαφωνίες και ενστάσεις της με το Μνημόνιο, το ρόλο της τρόικας αλλά και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε τις πολλές προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση αλλά κατέληξε ότι στη συνάντηση που είχε πριν από λίγο στη Βουλή με τον πρωθυπουργό, όπως είχε γράψει νωρίτερα το Newpost.gr, της έγινε ξεκάθαρο ότι «έστω και ένα άρθρο να μην ψηφιστεί, δεν θα πάρει η χώρα την έκτη δόση».

Η κυρία Παπανδρέου τόνισε ότι δεν μπορεί να αναλάβει αυτή την ευθύνη και «αναγκάζεται» να ψηφίσει το άρθρο 37.

Και σημείωσε: «Σε λίγο δεν θα υπάρχουν καλοί και κακοί πολιτικοί και αυτός είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός εφιάλτης μετά το ‘67. Να αρθούμε στο ύψος περιστάσεων πέρα από προσωπικά οφέλη. Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε ένα πολυνομοσχέδιο που είναι στη κατεύθυνση της άγριας λιτότητα στέλνοντας και πάλι το λογαριασμό στους συνήθεις ύποπτους».

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως είχε ο Γιώργος Παπανδρέου και με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη, ο οποίος και στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή εξέφρασε τη διαφωνία του με το πολυνομοσχέδιο και την κυβέρνηση.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδρουλάκης πείστηκε τελικά να ψηφίσει το επίμαχο άρθρο του πολυνομοσχεδίου.

Πονοκέφαλος για την κυβέρνηση εξακολουθεί να είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη η οποία είχε ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσει το άρθρο 37.

Παρ' όλα αυτά, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα σήμερα με τον πρωθυπουργό, η κ. Κατσέλη δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Γιώργο Παπανδρέου και αναμένει να υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δίλημμα που ετέθη στην κυρία Παπανδρέου προφανώς ετέθη με τον ίδιο τρόπο και στην κ. Κατσέλη.

Η σημερινή ψηφοφορία γίνεται υπό συνθήκες θρίλερ και δεν αναμένεται να είναι «εύκολη υπόθεση» για την κυβέρνηση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα καθυστερεί μέχρι να πειστούν όλοι οι διαφωνούντες βουλευτές.

Παράλληλα, με δηλώσεις του σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο γι’ αυτό ψηφίσαμε χθες και 154 επί της αρχής. Όταν σου λένε ότι χωρίς αυτό θα γίνουμε Αργεντινή Χ2, ότι θα τρωθεί το τραπεζικό σύστημα έχω εγώ τη δυνατότητα να πω όχι; Με το να πνίγει τους Έλληνες η Ευρώπη, η κ. Μέρκελ, δεν κερδίζει τίποτε».


Σχετικά Θέματα: Βενιζέλος: «Αν δεν ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο, δεν πάω στο Eurogroup»