«Η Κομισιόν προτιμά την εθελοντική και πρώτα απ' όλα την ελεγχόμενη αναδιάρθρωση» του ελληνικού χρέους, τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν και καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους, εν όψει του Eurogroup σήμερα Παρασκευή και των δύο Συνόδων Κορυφής που θα πραγματοποιηθούν η μία την Κυριακή και η άλλη το αργότερο μέχρι την Τετάρτη. Σε συνέντευξή του στη φινλανδική εφημερίδα Kauppalehti, ο κ. Ρεν σημειώνει ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί.

«Το καλοκαίρι είπαμε ότι η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ήταν στην κόψη του ξυραφιού. Τώρα, έχει επιδεινωθεί», με βάση διάφορες μετρήσεις, προσέθεσε.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, δήλωσε πως η Ελλάδα θα λάβει την επόμενη δόση το Νοέμβριο, όπως ήταν σχεδιασμένο, εφόσον η ελληνική Βουλή περάσει τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί.

Σε ό,τι αφορά τον μηχανισμό ευρωστήριξης (EFSF), είπε ότι υπάρχουν νομικά εμπόδια στην πρόσβαση του στη χρηματοδότηση της ΕΚΤ και σημείωσε ότι θα πρέπει να ενεργοποιηθεί νωρίτερα ο μόνιμος ευρωμηχανισμός (ESM), δηλαδή από το 2012 αντί για τα μέσα του 2013 που είναι προγραμματισμένο.


Σχετικά Θέματα: To θρίλερ του «κουρέματος» θα έχει δύο επεισόδια - Παρέμβαση ΗΠΑ και Βρετανίας


Πηγή: in.gr