Νέα αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας ξέσπασε με αφορμή το άρθρο του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung». Για συνειδητή παραπληροφόρηση της γερμανικής κοινής γνώμης κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλ. Μόσιαλος. Έντονη η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

«Δύο μόλις ημέρες πριν από την σημαντικότερη διαπραγμάτευση της χώρας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και δεκαετίες, ο κ. Α. Σαμαράς, αντί να στηρίξει την εθνική προσπάθεια, αρθρογραφεί σε ξένες εφημερίδες για να τη δυσφημίσει», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος.

«Γιατί, άραγε, δυσφημεί την εθνική προσπάθεια;», διερωτάται ο κ. Μόσιαλος, αναφερόμενος στον ισχυρισμό του κ. Σαμαρά ότι «το έλλειμμα αυξήθηκε κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2011 κατά 15% αντί να μειωθεί κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες».

«Γιατί δεν λέει, ότι το πρωτογενές έλλειμμα μειώθηκε κατά 13 δισ. ευρώ το 2010 , δηλαδή από τα 24 δισ., που ήταν το 2009, έπεσε στα 11 δισ. περίπου το 2010; Γιατί δεν παραδέχεται ότι και το 2011, το πρωτογενές έλλειμμα θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, και θα φτάσει κάτω από τα 3 δισ.; Γιατί δεν λέει ότι οι λειτουργικές δαπάνες του Δημοσίου μειώθηκαν κατά 2 δισ. μέσα σε 2 χρόνια, δηλαδή από τα 9,3 δισ. κατά το 2009 σε 7,3 δισ. το 2011;», συνεχίζει.

Καταλογίζει επίσης τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με το να αναπαράγει «αντιπολιτευτικά επιχειρήματα εσωτερικής κατανάλωσης» στο εξωτερικό δίνει επιχειρήματα σε όλους εκείνους που δεν θέλουν να στηρίξουν την Ελλάδα στο εξωτερικό. «Αναρωτιόμαστε, πραγματικά, αν έχει συναίσθηση τι διακυβεύεται για τη χώρα», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν τα σχόλια του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά σε γερμανική εφημερίδα, με τα οποία ο κ. Μόσιαλος κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δυσφημεί τη χώρα στο εξωτερικό.

«Αντιλαμβανόμαστε τον άχαρο ρόλο του κ. Μόσιαλου.  Αν θεωρεί ότι πέτυχε τους στόχους της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ας επιχειρήσει να πείσει πρώτα την κοινωνία και τους βουλευτές του κόμματός του και μετά τους δανειστές μας», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης. Διαφορετικά, πρόσθεσε, «αυτές τις ώρες, καλύτερα για τον ίδιο και την κυβέρνηση, θα ήταν να σιωπά».