Σοβαρότατες καταγγελίες για τη δράση των κουκουλοφόρων στα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα έκανε από το δελτίο του Mega η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Η κυρία Παπαρήγα ανέφερε πως σε δρόμο που ενώνει την Πανεπιστημίου με τη Σταδίου ομάδα αστυνομικών άλλαξε ρούχα και από αυτά της υπηρεσίας έβαλε αυτά των κοουκουλοφόρων.

Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού κόμματος υποστήριξε επίσης ότι ο ΛΑΟΣ έχει συγκεκριμένους θήλακες μέσα στην αστυνομία που τους φανατίζει.

Τα δύο αυτά στοιχεία, μαζί με φωτογραφικό ντοκουμέντο, θα τα παραδώσει όπως είπε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ θα δημοσιευτούν και στην εφημερίδα του κόμματος, τον Ριζοσπάστη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης, ο Χρήστος Παπουτσής, με επιστολή του στην Προϊσταμένη Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ζητά την άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις καταγγελίες της κ. Παπαρήγα, «καθώς τέτοιες πρακτικές είναι αδιανόητες και ξένες προς την αποστολή, το ρόλο και τις λειτουργίες της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σε δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής τόνισε πως «η Ελληνική Αστυνομία είναι αυστηρά προσηλωμένη στην τήρηση του Συντάγματος και των νόμων του Κράτους» προσθέτοντας πως «όσα καταγγέλθηκαν από τη Γενική Γραμματέα του Κ.Κ.Ε αποτελούν εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες».

Και συμπλήρωσε: «Εάν ισχύουν, πιστοποιούν την ύπαρξη και τη λειτουργία παρακράτους, που καθοδηγείται από σκοτεινό κέντρο εκτός του νόμιμου και του συνταγματικού πλαισίου της χώρας. Εάν ισχύουν, πρόκειται για προσπάθεια υπονόμευσης της δημοκρατικής ομαλότητας. Έχω, ήδη, ζητήσει από τη Δικαιοσύνη να αναλάβει αμέσως και να φέρει σε πέρας, χωρίς καθυστέρηση, την έρευνα για όλα τα στοιχεία που κατέχει το Κ.Κ.Ε.».

Καταλήγοντας σημείωσε πως η κ. Παπαρήγα έχει παράλληλα την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα την κυβέρνηση και τη Βουλή με όποια στοιχεία διαθέτει.

Με πληροφορίες από fimotro.blogspot.com