«Εθνικά απούσα» χαρακτήρισε τη ΝΔ ο υφυπουργός παρά του Πρωθυπουργώ, Αγγελος Τόλκας, απαντώντας στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, με αφορμή τη δημοσιοποίηση των επιστολών των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου στην επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Η ηγεσία της Ν.Δ. για μία ακόμη φορά απώλεσε την ψυχραιμία που απαιτείται αυτές τις στιγμές. Τώρα που κατέπεσαν όλες οι δικαιολογίες του κ. Σαμαρά περί δήθεν "μυστικής διπλωματίας" και "μυστικών συμφωνιών" της κυβέρνησης με την τρόικα, ποια πρόφαση θα βρει για να μην συμμετάσχει στην εθνική προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας;», διερωτήθηκε ο κ. Τόλκας.

Παρατήρησε επίσης ότι ένα από τα επιχειρήματα για την άρνηση του κ. Σαμαρά να βοηθήσει τον Πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες, ήταν ότι δεν γνώριζε τις επιστολές του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης προς το ΔΝΤ.

«Τώρα που όλοι είδαν ότι στις επιστολές δεν υπήρχε τίποτα που να μην γνωρίζουν όλοι οι πολίτες, η ηγεσία της Ν.Δ. ψάχνει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Πότε θα αντιληφθούν ότι η πολιτική τους προκαλεί μόνο αδιέξοδα;», κατέληξε ο κ. Τόλκας.

Σχετικό θέμα: Μιχελάκης: «Απόδειξη κυβερνητικής αναξιοπιστίας οι επιστολές σε ΔΝΤ»