Οι διεθνείς λομπίστες των Τραπεζών αυτή τη στιγμή, επεχείρησαν και επιχειρούν να μικρύνουν το "κούρεμα" όσο γίνεται, από την άλλη πλευρά μια εγωιστική στάση των Τραπεζών απέναντι στο πρόβλημα, δεν οδηγεί πουθενά, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και συμπλήρωσε ότι οι τράπεζες δεν έχουν άδικο να είναι ανήσυχες, καθώς υπάρχουν και πραγματικοί κίνδυνοι. 
«Χρειάζεται αυτοί οι κίνδυνοι να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη των αποφάσεων, έτσι ώστε να μην προκύψουν προβλήματα», είπε.

«Μας ενδιαφέρει να είναι βιώσιμη η λύση για το χρέος. Να δίνεται μια καινούργια προοπτική, μια νέα διάσταση, άρα και μια νέα λύση. Αρκεί να μην συνιστά αυτό κάποιο γεγονός, το οποίο θα αναστατώσει τις αγορές και κατά συνέπεια τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός.      

Μιλώντας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τόνισε πως το αναγκαίο ζήτημα που πρέπει να λυθεί αυτή τη στιγμή, είναι το πρόβλημα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της ρευστότητας. Σ' αυτό δε το πλαίσιο, ανέφερε ότι «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με εγγυητικά Ταμεία τα οποία στήνουμε τις επόμενες μέρες, χρησιμοποιώντας χρήματα του ΕΣΠΑ, θα δανειοδοτήσει και την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις».

Όπως είπε χαρακτηριστικά , «η Ελλάδα, μέσα από την πραγματική οικονομία, θα ανακάμψει το επόμενο χρονικό διάστημα και μάλιστα μέσα από τις υγιείς επιχειρήσεις, τις εξαγωγικές και παραγωγικές. Αυτό είναι το μεγάλο καθήκον και η μεγάλη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή».

Σχετικά με τη συνεργασία με τους Ευρωπαίους για την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Κορυφής, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε: 

«Η παρουσία ξένων στην Ελλάδα - όπως τουλάχιστον εγώ την αντιλαμβάνομαι - έχει την έννοια της στήριξης, της βοήθειας, της μεταφοράς τεχνογνωσίας, της μεταφοράς εμπειρίας» και αποσαφήνισε ότι "την τελική απόφαση θα την παίρνουμε εμείς, γιατί εμείς είμαστε αυτοί οι οποίοι και την υλοποιούμε στη συνέχεια".

Αναφερόμενος σε συζητήσεις για δημιουργία κυβέρνησης συνεργασίας ή εθνικής ενότητας, ο κ. Χρυσοχοϊδης δήλωσε:

«Κάποιοι μιλάνε για κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας. Πιστεύω ότι όλα αυτά είναι 'άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε'. Είναι λόγια προκειμένου να αποφύγουμε την πραγματική ευθύνη της πολιτικής, η οποία είναι να υπηρετεί τον τόπο και τον λαό, με ευθύνη και λογοδοσία. Γιατί καμία Κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ιστορικά δεν έχει αποδώσει τίποτε, παρά μόνο ζημιές».

Τέλος για το θέμα των εκλογών, ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε: 

«Οι εκλογές είναι μέσα στο παιχνίδι της δημοκρατίας. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να κάνουμε εκλογές, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, να εμπεδώσουμε όλα αυτά τα μέτρα, να περάσουν κατ' αρχήν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και από κεί και πέρα να μπούμε σε μια πιο συντεταγμένη πορεία».