Την ανάγκη η απόφαση που θα ληφθεί για την Ελλάδα, την προσεχή Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής, να κινείται σε ένα πλαίσιο που θα μπορέσει να αντέξει η χώρα και οι πολίτες, τόνισε ο βουλευτής Β’ Αθήνας και Τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM.

«Η διαπραγμάτευση πρέπει να πετύχει ό,τι καλύτερο για τη χώρα. Η συμφωνία που θα επιτευχθεί θα πρέπει να κινείται στα όρια των δυνατοτήτων της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Ο προβληματισμός του κ. Μητσοτάκη έχει να κάνει τόσο με το τι θα γίνει με τα ασφαλιστικά ταμεία όσο και με την πιθανότητα «οι Ευρωπαίοι να αποφασίσουν σε πρώτο χρόνο να σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα πρωτογενή ελλείμματα του κρατικού προϋπολογισμού».

Αναφερόμενος στην Κυβέρνηση επεσήμανε ότι «το μεγάλο πρόβλημα της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν κυβερνάει τη χώρα. Υπάρχει μια συνολικότερη εικόνα διάλυσης, η οποία  υπονομεύει τη θέση της Ελλάδας στο εξωτερικό», ενώ πρόσθεσε ότι «η χώρα μας σήμερα διαπραγματεύεται με πολύ μειωμένη αξιοπιστία γιατί ο κ. Παπανδρέου αφενός δεν έκανε αυτά τα οποία δεσμεύτηκε και αφετέρου γιατί δείχνει την εικόνα ότι δεν μπορεί να βάλει σε τάξη τη χώρα».

Επιπλέον, άσκησε κριτική στο νόμο που θα φέρει η Κυβέρνηση για τα ταξί, τονίζοντας ότι «ο νόμος αυτός έτσι όπως επιθυμεί η Κυβέρνηση να εφαρμοστεί είναι στη λάθος κατεύθυνση».  

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι μόνη λύση για την έξοδο από την πολιτική κρίση είναι οι εκλογές, ενώ τόνισε την ανάγκη η ΝΔ να μην παγιδευτεί σε έναν πολιτικό λόγο που θα είναι υπερβολικά γαλαντόμος, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει. «Ενδεχομένως να υπάρχουν μεμονωμένες φωνές, οι οποίες να μπαίνουν στον πειρασμό να πούμε περισσότερα απ’ ότι πρέπει να πούμε. Οι φωνές αυτές θα πρέπει να συγκρατηθούνε, είτε να αυτοσυγκρατηθούν, είτε να συγκρατηθούν από το κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.