«Διαπιστώνω κάθε μέρα, ολοένα και περισσότερο, ότι εμείς ως κυβέρνηση έχουμε απομονωθεί σε επικίνδυνο βαθμό από την κοινωνία» εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ 105,8, επισημαίνοντας ότι «θα βρεθεί τρόπος να περάσει στην αντίπερα όχθη η Ελλάδα».   Ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε αρχικά τη διαφωνία του με την έκθεση της τρόικας σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για το ποσοστό στο οποίο θα διαμορφωθεί η ύφεση και το ύψος του χρέους της χώρας στο άμεσο μέλλον, τονίζοντας πως ο ίδιος πιστεύει ότι θα βρεθεί ο τρόπος να αναστραφεί η κατάσταση και να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα.  
«Στη χώρα υπάρχουν υγιείς δυνάμεις που μπορούν να δώσουν αυτή τη μάχη και να την κερδίσουν. Γι΄ αυτό δεν πρέπει απλώς να εργαστούμε όλοι αλλά πάνω απ΄ όλα να το πιστέψουμε».   

Σχολιάζοντας τις διάφορες κινήσεις που γίνονται σε πολιτικό επίπεδο αυτό το διάστημα, ο Υφυπουργός Εσωτερικών σημείωσε πως «όλες αυτές οι κινήσεις ξεκινάνε απ΄ την προσωπική αγωνία του καθενός για το παρόν αλλά και το μέλλον της χώρας και αυτό εκτιμώ πως είναι θετικό. Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες και σημαντικές αλλαγές και γι΄ αυτό θα πρέπει να ανοίξουν τα στόματα. Να τοποθετηθούμε όλοι μας για το πώς βλέπουμε την κατάσταση σήμερα, αλλά και τι ακριβώς προτείνουμε για να βγούμε απ΄ αυτήν. Κατά την άποψη μου πρέπει να κάνουμε την ανάλυση και τη διάγνωση, αλλά εξίσου πρέπει να καταθέσουμε και την πρόταση μας».   

Ο κ. Κουκουλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση, σχετική με το αν θα πρέπει ή όχι να ψηφιστεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, η απόφαση που θα πάρει αύριο η Ευρώπη για το ελληνικό χρέος, με 180 βουλευτές, επεσήμανε πως το σημαντικότερο απ΄ όλα είναι, πολιτικές δυνάμεις σαν τη Νέα Δημοκρατία να αποφασίσουν τι ακριβώς θέλουν και ποιο είναι τελικά καλό και θετικό για τη χώρα, σημειώνοντας τη διφορούμενη στάση που κράτησαν τόσο η ηγεσία της όσο και βουλευτές της για την προηγούμενη απόφαση της 21ης Ιουλίου.   

Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν αρνήθηκε ακόμα πως υπάρχουν ευθύνες και στους χειρισμούς της Κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η σημαντικότερη είναι ότι δεν κατάφερε να δώσει στους Έλληνες να καταλάβουν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση της χώρας και ποια είναι αυτά που διακυβεύονται σχετικά με το μέλλον της.   

Τέλος, ο Υφυπουργός, όταν ρωτήθηκε για το πόσο κοντά είναι το σενάριο των πρόωρων εκλογών, τόνισε ότι «προσωπική μου άποψη είναι πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά ένα σταθερό τοπίο για να μπορέσει να δώσει με όλες τις δυνάμεις της τη μάχη που θα την οδηγήσουν στη λύση των προβλημάτων της».