«Τα ποσά που είχαν διατυπωθεί ως στόχοι μέχρι το τέλος του 2011 είχαν διατυπωθεί με έναν τρόπο ατεκμηρίωτο» δήλωσε μιλώντας στο Βήμα 99,5 ο επικεφαλής του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας , Ιωάννης Κουκιάδης, και συμπλήρωσε ότι «Αυτή τη στιγμή – και αυτή είναι η συμβολή του Ταμείου που ξεκίνησε μια διαδικασία με εμπειρογνώμονες – μπορεί να αποτυπωθεί η πραγματικότητα με τρόπο πιο τεκμηριωμένο και αυτό αναγνωρίζεται και από την τρόικα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».  
Ο κύριος Κουκιάδης επεσήμανε ότι δεν είναι αρκετό να ληφθεί μία απόφαση και να βγεις στις αγορές κι αυτό γιατί όπως εξηγεί    
«Αν ήταν έτσι, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάθε εβδομάδα μια αποκρατικοποίηση. Πρέπει να μπουν σύμβουλοι που θα εκτιμήσουν τα οικονομικά στοιχεία κάθε επιχείρησης. Πρέπει να γίνει έρευνα στην αγορά, τι ενδιαφέρον υπάρχει. Να λυθούν τα νομικά προβλήματα. Να αξιολογηθεί από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Ταμείου εάν είναι εύλογες οι διαδικασίες. Αυτά δεν γίνονται τηλεφωνικώς. Και έχουν προθεσμίες. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν τι χρονικό πεδίο έχει η υλοποίηση κάθε σχεδίου».    


Όσον αφορά για το αν υπάρχει
συγκεκριμένο ενδιαφέρον για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας ο κ. Κουκιάδης εξηγεί ότι «αυτό ένα είναι ζητούμενο. Αλλού υπάρχει ενδιαφέρον, αλλού δεν υπάρχει. Βλέπετε η αγορά πώς στενάζει. Πρέπει να καταπολεμηθούν όλα αυτά για να υπάρξει ένα κλίμα ευνοϊκό».      


Τέλος για το Ελληνικό εξηγεί ότι πρόκειται για ένα μεγάλο project. «Εμείς αυτή τη στιγμή το έχουμε ξεκινήσει και μπορώ να σας πω ότι προχωρούν με πολύ γρήγορο τρόπο οι διαδικασίες που θα επιτρέψουν τη μελλοντική αξιοποίηση. Το έστειλε η κυβέρνηση στο Ταμείο και είναι στις προτεραιότητες. Τα σχέδια αξιοποίησης τα επεξεργάζεται το Ταμείο και κάθε μέρα οι διαδικασίες τρέχουν» εξηγεί και συμπληρώνει ότι « Φιλοδοξία είναι να υπάρχει μια ολοκληρωμένη πρόταση μέσα στο 2011. Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, αλλά αυτή είναι η φιλοδοξία».