Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Παπουτσή, συναντήθηκε ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης» της Κομισιόν για την Ελλάδα Χορστ Ράιχνεμπαχ, στο πλαίσιο των επαφών του με Έλληνες αξιωματούχους. «Δεν είμαι εδώ για να βαθμολογώ υπουργούς, αλλά για να συνδράμω» ξεκαθάρισε.

Ο κ. Παπουτσής, ο οποίος γνωρίζει τον κ. Ράιχενμπαχ από τα χρόνια που ήταν επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση προγραμμάτων με τη συνδρομή της ΕΕ, που αφορούν στην ασφάλεια, στη μεταναστευτική πολιτική και στις πολιτικές ασύλου.

«Είμαστε εδώ για να κινητοποιήσουμε τους ειδικούς, να παράσχουμε βοήθεια και συνδρομή και όχι να βαθμολογήσουμε τους υπουργούς» είπε ο επικεφαλής της «ομάδας δράσης», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία στην ΕΕ για το ελληνικό χρέος.

Ο κ. Παπουτσής ρωτήθηκε για το θέμα της επιτροπείας στην Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται κανένα τέτοιο ζήτημα.
«Πρόκειται για φιλοσοφικές και θεωρητικές προσεγγίσεις ανθρώπων που δεν έχουν γνώση του αντικειμένου ή έχουν συμφέροντα» υπογράμμισε.

Η ομάδα δράσης θα υποβάλλει στις αρχές Νοεμβρίου έκθεση για την κατάσταση που διαπίστωσε στην Αθήνα (θα περιέχει κατά πληροφορίες συγκεκριμένες αναφορές στη γραφειοκρατία) και θα αναλύει τα επόμενα βήματά της. 

«Ο στόχος της ομάδας δράσης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων, ενώ οι εργασίες της θα εστιαστούν στην ανταγωνιστικότητα, την ανάπτυξη και την απασχόληση» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κομισιόν με αφορμή τη νέα επίσκεψη Ράιχενμπαχ στην Αθήνα.

Πηγή: in.gr